Debat

Build-A-World

Nyt interaktivt spil med videoer om den danske værdikanon

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Build-A-World

Der er netop kommet en ny bestilling til verdensbygger-fabrikken. En ny, fantastisk planet skal blive til, komplet indrettet med mennesker og byer. Men hvilke værdier skal være i centrum?

Interaktivt læringsspil

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

I dette interaktive læringsspil kan eleverne sammen opdage forbindelserne mellem værdier og samfund. Ved at jonglere med værdierne fra Danmarkskanonen, kan grupperne udforske, hvordan værdierne adskilt påvirker indbyggerne på deres egen planet.  Hvordan ser et samfund ud, når det er bygget på frisind uden tillid? Hvilke køn findes der, og hvad er forholdet mellem dem? Kan man gradbøje frihed? Og kan man overhovedet forestille sig en verden uden “hygge”?

Hele spillet tager udgangspunkt i værdierne fra Danmarkskanonen, og giver eleven en unik og underholdende mulighed for at instrumentalisere, afprøve og udforske byggestenene i den danske kultur, ved samtidigt at træne de samfundsfaglige færdigheder.

Det samlede materiale kan tilgås her (gratis):

Build-A-World

Når du har oprettet dig som bruger, kan spillet begyndes, og du bliver vejledt trin for trin inde i spillet.  

Se en video fra spillet her: