Debat
0   5

Skrot de fejlbehæftede nationale test

Enhedslisten arbejder både i Folketinget og lokalpolitisk på at få afskaffet de nationale test.

De nationale test er en fiasko!

En ny forskningsrapport, bl.a omtalt i Politiken, viser at de nationale test er upålidelige og måler forkert sådan at man ikke kan bruge dem til vurdere det faglige niveau hos eleverne. At de nationale test er dybt problematiske, har allerede i en del år stået klart for rigtigt mange lærere baseret på deres egne erfaringer, lokalt f.eks. da en 6. Klasse i Ørum tog den samme test med en uges mellemrum, med meget forskellige resultater.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Seriøse test lavet ud fra en konkret faglig og pædagogisk vurdering kan være et godt redskab i undervisningen, men vi ved også at testning kan give stress og dårlig trivsel og stå i vejen for en faglig udvikling. Vi bliver jævnligt præsenteret for historier fra lærere om børn der bliver kede af det og bryder ud i gråd når de skal udføre de obligatoriske nationale test.

 

Derfor mener vi at man bør afskaffe de upålidelige nationale test og lade det være op til skolerne, hvilke test de vil bruge ud fra en konkret faglig og pædagogisk vurdering.

 

Lokalpolitisk har Enhedslisten i både Syd- og Norddjurs kæmpet med succes for at de frivillige nationale test ikke skulle være obligatoriske, hvilket hænger sammen med at Enhedslisten i Folketinget har været imod de nationale test siden deres indførsel fordi de er upålidelige, skader mange børns motivation og er alt for dyre.

 

Ulf Harbo, medlem af byrådet i Norddjurs for Enhedslisten og Jesper Yde Knudsen, medlem af byrådet i Syddjurs og Folketingskandidat i Djurskredsen for Enhedslisten


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ