Madkundskab
0   1

Ti klasser dyster i DM i madkundskab

Ti skoleklasser præsenterer i morgen kartoffelretter til finalen i DM i Madkundskab. Alle elever har været igennem forløbet ”Brug Knolden”, hvor de både har lært om kartoflens historiske og ernæringsmæssige og betydning.

For syvende år i træk arrangerer projekt "Madkamp" DM i Madkundskab. I år er temaet "Brug Knolden", der har fokus på kartoflen. Derfor skal de ti klasser præsentere deres bud på lækre retter med kartoflen som hovedingrediens. 

De 10 udvalgte klasser

Verninge Skole 6.A
Bankagerskolen 7. X
Borup Skole 6.D
Resenbro Skole 6. klasse
Vitaskolen Bohr 7.-9. klasse
Poulstrup Friskole 7. klasse 
Sct. Mariæ Skolen 6. klasse 
Uglegårdsskolen-Team Ugle
Ærø Friskole valghold 6.-9. klasse
Thorsager Skolen 6.a

 

Artiklen fortsætter under banneret

 

"Det, der er helt særligt ved DM i Madkundskab, er at mærke elevernes motivation. De er glade, fokuserede og helt vildt spændte, fordi de skal præsentere deres egne retter for et rigtig dommerpanel", fortæller Georgie Børsting, der er projektleder på Madkamp.

DM I MADKUNDSKAB

DM i Madkundskab arrangeres af projektet Madkamp, som er et samarbejde mellem Madkulturen og en række professionshøjskole, der støttes af Nordea-fonden.

I år er dommerne til DM i Madkundskab Marie Ejlertsen fra Skiftekær Økologi, Jon Edlund, der var en af finalisterne i "Den Store Bagedyst", forsker Susanne Højlund fra Aarhus Universitet, kok og medstifter af Madkamp John Kofod og lektor i Madkundskab ved UCSYD Connie Frerks.

 

 

Mere end bare madlavning 
Siden 2013 har Madkamp udgivet gratis undervisningsmateriale til madkundskab og udbudt kurser til lærerne. Undervisningsmaterialet har hvert år et tema. 


"Vi vil gerne gøre op med, at madkundskab 'bare' skal handle om at lave en ret. Madkundskab handler blandt andet også om sundhed, bæredygtighed, forbrug, og så vil vi også gerne fremme kreativiteten og innovationen hos eleverne. Det er derfor, at de skal udvikle deres egne retter", siger Georgie Børsting.

 

"I vores undervisningsmateriale til 'Brug Knolden', lærer eleverne derfor ikke kun, hvad man kan lave med en kartoffel, og hvad den indeholder. Eleverne har eksempelvis også lært om kartoflens historie, og hvad der fysisk og kemisk sker med en kartoffel, når man tilbereder den".

Hvis lærerne har lyst, kan de efter arbejdet med undervisningsmaterialet tilmelde klassen til DM i Madkundskab. Det gør omkring 40 klasser hver år, hvoraf ti kvalificerer sig til finalen.

"DM i Madkundskab er faglig festdag, hvor eleverne kan udbygge den viden, som de har opnået i madkundskabsundervisningen. Før DM i Madkundskab er eleverne forhåbentlig blevet mere selvstændige i et køkken, de kan tænke innovativt, og de kender til kartoflen som fødevare. Til konkurrencen skal eleverne kunne formidle den faglige viden, de har fået", siger Georgie Børsting. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.327 andre er allerede tilmeldt