Blog
0   6

Videre til næste projekt

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg har lagt mærke til, at jeg tit har travlt med at afslutte et projekt i billedkunst, fordi tiden går så hurtigt, og pludselig holder årsplanen ikke, og den skrider lidt for meget. Det er frustrende, for både eleverne og jeg.

Den følelse af frustration, når man skal skynde sig videre i en proces og ikke kan få lov til at være i roen og i flowet, det er SÅ frustrende. Oftest for eleverne, når man skal pakke sammen efter 1,5 lektion i billedkunst, fordi de også skal nå at rydde op og have frokost.

Mine elever har været aller gladest, når jeg har kunne lægge timer om eller når vi har været på kreativt værksted en hel dag. 

De kreative værksted og mere tid, giver tid til fordybelse. Det får man bare ikke med 2 lektioner, for 1/4 skal bruges på oprydning.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg havde trukket to dejligt kolleger med på kursus i Slagelse i sidste uge. Et kursus i Frirumlab, som drives af Karen. Frirumlab ligger i Slagelse centeret og er et Mekka af dimser og dutter. Man kan ikke undgå at få lyst til at pille og kigge i alt.

Kursus var sat på benene af Danmarks Billedkunstlærere kreds 6, som kunne tilbyde gratis deltagelse med forplejning og det hele, vist i samarbejde med kommunen. 

Jeg synes det er meget sjældent, at jeg som billedkunstlærer har mulighed for at deltage i praktiske kurser, uden at det koster en bondegård. Der er både materialer og alt andet praktisk at tage hensyn til, så det forstår man jo godt.

Det er et af de fag, som kræver rigtig meget invistering af både tid og penge, hvis man skal lære nye teknikker. Så kommer der er gratis kursus, så kan du være sikker på, at jeg er på deltagerlisten. Jeg ville ønske der var flere i mit område :) 

På kurset fik jeg lov til at mærke frustrationen over benspænd og begrænset tid, og hvor fastlåst jeg har i min egen "stil" og comfortzone.

Inden jeg fik set mig om, så var klokken 20.30 og vi havde været igang siden kl. 17. Det er det fantastiske ved at være kreativ. Verdens bedste tidsfordriv, hvis du spørger mig. 

Underviseren Karen er både dygtig og meget faglig kompetent. Hun ved hvad hun taler om! Både i forhold til teknikker, kunstnere og al mulig baggrundsviden. Hvis I mangler et kreativt værksted til alle aldre, eller vil tage en klasse med på kreativt værksted i forbindelse med undervisning, så er jeg sikker på, at I er velkomne i Karens Frirumlab.

Mere om Frirumlab på www.facebook.com/frirumlab


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.494 andre er allerede tilmeldt