På Dania Scandinavian School er der plads til kreativitet og leg i undervisningen, fortæller rektor Christina Bek Larsen.

Dansk-engelsk skole: Eleverne skal kunne dansk for at lære nye sprog

I det nordlige London ligger en lille skole, hvor størstedelen af eleverne har dansk eller et andet skandinavisk sprog som modersmål. Her får eleverne en engelsk uddannelse i danske rammer og skal både blive bedre til engelsk og deres modersmål, fortæller den danske rektor på skolen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"For at gøre vores elever bedre til engelsk, underviser vi dem også i deres modersmål. Man bliver nemlig nødt til at have et sikkert sprog, hvor man kan udtrykke sig fuldt ud, før man er klar til at mestre endnu et. Lige nu tilbyder vi dansk, svensk og forhåbentlig snart norsk".

Christina Bek Larsen er 32 år og rektor på Dania Scandinavian School. På skolen, der har 37 elever mellem 4 og 10 år, har de fleste børn et skandinavisk modersmål. Det samme gælder personalet, hvor tre af skolens fire lærere er danske.  Men på trods af det skandinaviske overtal på skolen, skal det kunne mærkes, at skolen ligger på engelsk grund.

"Vi underviser i det engelske nationale curriculum, fordi vi ikke vil være vores egen boble, men en del af det engelske samfund. Det er også derfor, at vi kun underviser eleverne til de er 11 år. Derefter skal videre og måske på en 'rigtig' engelsk skole. Samtidig vil vi heller ikke lukke døren for, at vores elever kan komme tilbage på en dansk skole, hvis deres forældre kun er i London i en begrænset periode", siger hun.

"På den måde fungerer vi som en blød start eleverne, hvor børnene fastholder deres modersmål, samtidig med, at de lærer et nyt sprog".

England: Skolen er vejen ud af fattigdom

Ingen skoleuniform og karakterer

Derimod er der andre ting fra den engelske skole, om Dania Scandinavian School har fravalgt. Før Christina Bek Larsen blev rektor, var hun blandt andet lærer på en lilleskole i Danmark. Herfra har Christina Bek Larsen taget et mere holistisk syn på barnet med som kontrast til den engelske skole, der er mere fokuseret på elevernes faglige kunnen og er akademisk tungere end den almindelige danske skole.

"På vores skole får eleverne ikke karakterer, som de ellers ville i en engelsk skole. Vi har også fravalgt skoleuniform, og eleverne er på fornavn med alle lærere. Derudover går vi meget op i at komme ud i al slags vejr. Vi bruger ofte hele dage ude i parkerne, hvor vi lærer om naturen", fortæller Christina Bek Larsen.

Powered by Labrador CMS