Blog
1   10

Tøm køleskabet.

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det her er en historie om held i uheld. Om hvordan koks i indkøbs proceduren kan medføre innovative, skabende og klimavenlige stunder i skolekøkkenet.

Da varerne til det planlagte forløb udeblev, skulle der lige pludseligt tænkes hurtigt. ”Okay”, sagde jeg til eleverne, ”Det her bliver en anderledes omgang. I skal tømme køleskabene, tænke jer om, og så må I lave mad, af det, I finder”.

Lidt af hvert

Miraklet skete. Der var fantastisk stemning, familiegrupperne delte sig og begyndte at finde på. Forslag blev skrevet på tavlen og råvarer fundet frem.  De fik besked på kun at lave halv portion. Og vupti var de alle i gang.

Der blev lavet 2x boller, to tomatsupper, kogt pastaskruer til, en kartoffelporresuppe, en lille portion tzatziki med lidt gnavegrønt til, lavet én portion citronfromage, bagt to chokoladekager, en kage med æbler i, små kanelsnegle og blåbærsnitter.

Artiklen fortsætter under banneret

Så blev der disket op med et stort ta-selv-bord. Maden blev præsenteret. Alle tog lidt af det hele og huskede på, at der skal være til alle.

Frivillig overtid

Da der var et kvarter tilbage, sad eleverne stadig og spiste, og de ville gerne spise færdig og blive lidt længere. Timen endte med at blive 20 minutter længere.

En god dag i skolekøkkenet og stor ros til alle eleverne for den gode stemning. For bare at gå i gang. For at tilberede dejlig mad. For at anrette pænt. For at tænke på andre, da de tog af maden. Og, ikke mindst, for at blive og hjælpe med oprydning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
670 andre er allerede tilmeldt