Efteruddannelse
0   220

Regeringen vil efteruddanne alle børnehaveklasseledere

Alle landets børnehaveklasseledere skal efteruddannes, så de kan varetage danskundervisning i børnehaveklassen. Sådan lyder det i regeringens udspil til en skolereform. Børnehaveklasseforeningen mener, at udmeldingen er "epokegørende".

"Vi vil efteruddanne alle Danmarks børnehaveklasseledere, så børnene kan få dansktimer allerede børnehaveklassen - rigtig fagopdelt undervisning i betydningen nu-har-vi-en-times-dansk", står der i regeringens udspil til en ny folkeskolereform.

Og det er ord, der glæder formand for Børnehaveklasseforeningen Pia Jessen.

"Man må sige, at det er epokegørende, at der direkte står, at børnehaveklasselederne skal have efter-videre-uddannelse. Det er vi glade for. Vi har gået og frygtet for, om vi var på vej ud, og lærerne skulle ind og overtage vores job. Her står direkte, at det er børnehaveklasselederne, der skal efteruddannes til at gå ind og varetage danskundervisningen i børnehaveklassen", siger Pia Jessen. "Vi børnehaveklasseledere er autodidakte. Vi har i mere end 40 år kæmpet for at få efteruddannelse på banen. Det er godt, at det langt om længe sker".

Ønsker mere viden om didaktik

Artiklen fortsætter under banneret

Pia Jessen mener, at børnehaveklasselederne især kunne bruge mere viden om didaktik, klasseledelse og skolestrukturer - og også mere viden, når det handler om den danskfaglige og matematiske del.

"Mange børnehaveklasseledere har sat sig ind i bogstavindlæring og lydindlæring, men langt de fleste mangler efteruddannelse", siger Pia Jessen.

Hun peger på, at det er meget dyrt at sende de omkring 3000 børnehaveklasseledere, der er i skolerne, på efteruddannelse.

"Det er meget fine ord at skrive, at man vil sende alle børnehaveklasselederne af sted, men det kræver, at man er parat til at afsætte penge til kommunerne, før det sker", siger Pia Jessen.

Vigtigt at alle bliver upgraderet

Pia Jessen ønsker, at alle landets børnehaveklasseledere får en længere efteruddannelse.

"Vi vil gerne have noget, der er kompetencegivende også lønmæssigt. Så vores uddannelse kom op og lignede lærernes uddannelse".

Men hun tror ikke, at det er realistisk.

"Vi kan jo ikke affolke børnehaveklasserne i et halvt år. Det er vigtigt, at der er kortere kurser, hvis vi skal nå hele vejen rundt, og alle skal upgraderes", siger hun.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
706 andre er allerede tilmeldt
Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)