Blog
1   24

Til indskoling og mellemtrin: Gratis undervisningsmateriale om ’Idræt og køn’

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Gennem det sidste års tid har jeg fået muligheden for at bidrage og afprøve et helt nyt undervisningsmateriale – både gennem et kompetenceforløb afholdt af Aarhus kommune, og da min 6. klasse og jeg skulle filmes i forbindelse med afprøvning af materialet.

Foto: Pixabay.com

 

Ét af mine ønske som idrætslærer er, at vi får et fælles ’sprog’ i faget hele vejen op fra 0.-9. klasse.

Det er utopi, at vi laver årsplaner sammen, mødes hver måned mv., men specielt for faget er, at eleverne har det alle årene i folkeskolen. Når jeg som idrætslærer modtager nye elever i udskolingen, så oplever jeg, at de får lidt af et ’kulturchok’ ift. at undervisningen pludselig bliver mere temabaseret, og at vi samtidig italesætter flere fagord/begreber midt på halgulvet.

Artiklen fortsætter under banneret

Dette nye materiale kan hjælpe til med at få arbejdet mere teambaseret i de yngre klasser, så eleverne ser en mere tydelig rød tråd i faget idræt.

Kosmos har udviklet et nyt undervisningsmateriale, som de kalder for ’Idræt og Køn’. Det har fokus på at arbejde temabaseret særligt i indskoling og mellemtrin, hvilket er tiltrængt, da forvirringen omkring, hvordan man læner sig op af den ”nye idrætstankegang”, kan være stor i de yngre klasser.

Kig det igennem og bliv inspireret – vi skal have alle idrætslærerne med på den temabaserede undervisning.

 

Hvem er afsender:

Undervisningsmaterialets forfattere er Camilla Daugaard og Katrine Bertelsen, og vi har samarbejdet med Skole OL, Aarhus Kommune samt ca. 70 idrætslærere i Aarhus Kommune om at udvikle materialet som led i et større videreuddannelsesforløb.

Her kan du se en kort film med en præsentation af undervisningsmaterialet: 

 

Hvor finder du materialet:

Undervisningsmaterialet Idræt og Køn ligger frit tilgængeligt i både digital- og trykklar udgaver på: vicekosmos.dk/skole/idraetsundervisningen/undervisningsmaterialer/temabaseret-idraetsundervisning/?fbclid=IwAR0MaNtK6lWCw05Ems26OXXD1RrcMGHxEmQfRjUrjshvcf2AJ7NhpNiFKbY

 

Hvad indeholder materialet:

Undervisningsmaterialet Idræt og Køn indeholder; en lærervejledning, klasseøvelser, plakater, elev-refleksionskort og elevartikler. Til hver undervisnings- og arbejdsmetode er der små filmklip, hvor man kan se eksempler på, hvordan en idrætslærer og en 6. klasse afprøver og arbejder med Idræt og Køn, som en del af deres idrætsundervisning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.156 andre er allerede tilmeldt