"Med dette tiltag giver vi eleverne mulighed for at stemme med fødderne og give os meget konkret feedback på, om vi gør det godt nok", siger Thomas Medom.

Aarhus dropper obligatorisk fraværsregistrering

Det skal være frivilligt for eleverne, om de ønsker at modtage undervisning. Derfor skal det ikke længere noteres, om eleverne møder op på skolerne i Aarhus. Kommunen har allerede gjort læringsplatformen frivillig og arbejder på at droppe obligatoriske test i indskolingen - ambitionen er at etablere sig som "frihedens kommune".

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

(OBS: Artiklen er en aprilsnar)

"Vi fortolker loven derhen, at det er obligatorisk at modtage et undervisningstilbud, men ikke at tage imod det".

Sådan lyder det fra rådmand på skoleområdet i Aarhus Kommune Thomas Medom (SF), der vil lade det være op til skolerne selv at bestemme, om det hver morgen skal registreres, hvilke elever der er mødt op til dagens undervisning.

Aarhus Kommune søgte sidste år om dispensation fra at bruge de obligatoriske læringsplatforme, og i sidste uge meldte Thomas Medom ud, at man nu også vil ansøge om tilladelse til at gøre nationale test frivillige i indskolingen.

Aarhus: Frikommuneforsøg kan afskaffe nationale test i indskolingen

Beslutningen om at droppe fraværsregistreringen skal ses som næste naturlige skridt i at gøre Aarhus Kommune til "frihedens kommune", fortæller rådmanden.

"Der hviler et alt for stort systempres på lærerne ogeleverne i folkeskolen. Lærerne kan søge et andet job, men elevernehar ikke taget et aktivt valg om at være der. Med dette tiltaggiver vi dem mulighed for at stemme med fødderne og give os megetkonkret feedback på, om vi gør det godt nok", siger han.