Fravær
1   33

Aarhus dropper obligatorisk fraværsregistrering

Det skal være frivilligt for eleverne, om de ønsker at modtage undervisning. Derfor skal det ikke længere noteres, om eleverne møder op på skolerne i Aarhus. Kommunen har allerede gjort læringsplatformen frivillig og arbejder på at droppe obligatoriske test i indskolingen - ambitionen er at etablere sig som "frihedens kommune".

(OBS: Artiklen er en aprilsnar)

"Vi fortolker loven derhen, at det er obligatorisk at modtage et undervisningstilbud, men ikke at tage imod det".

Artiklen fortsætter under banneret

Sådan lyder det fra rådmand på skoleområdet i Aarhus Kommune Thomas Medom (SF), der vil lade det være op til skolerne selv at bestemme, om det hver morgen skal registreres, hvilke elever der er mødt op til dagens undervisning.

Aarhus Kommune søgte sidste år om dispensation fra at bruge de obligatoriske læringsplatforme, og i sidste uge meldte Thomas Medom ud, at man nu også vil ansøge om tilladelse til at gøre nationale test frivillige i indskolingen.

Beslutningen om at droppe fraværsregistreringen skal ses som næste naturlige skridt i at gøre Aarhus Kommune til "frihedens kommune", fortæller rådmanden.

"Der hviler et alt for stort systempres på lærerne og eleverne i folkeskolen. Lærerne kan søge et andet job, men eleverne har ikke taget et aktivt valg om at være der. Med dette tiltag giver vi dem mulighed for at stemme med fødderne og give os meget konkret feedback på, om vi gør det godt nok", siger han.
Er eleverne modne nok til at tage sådan en beslutning på egen hånd?

"Man skal ikke undervurdere børn. Det er ikke for ingenting, at vi traditionelt har kaldt os selv for Smilets By. Den gode stemning i læringsrummet er alfa og omega".

"Formår vi at skabe den, vil eleverne også derhen. Men det kan kun lade sig gøre, hvis lærerne har overskud og ikke sidder med næsen begravet i en læringsplatform".

Er der noget som helst på skoleområdet, du mener ikke skal være frivilligt?

"Stod det til mig, var det kun obligatorisk for skolerne at deltage i festen, når et af byens fodboldhold rykker op. Der er jo nok desværre lange udsigter til et AGF-mesterskab. Vi har forsøgt at søge dispensation fra offsidereglen, men DBU har en meget rigid fortolkning af fodboldloven. De er hverken til at hugge eller stikke i".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ