Blog
0   7

Fagudvalg og Rudyard Kipling

Abonner på nyt om Marshall i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Glæden ved fagligt samarbejde i fagudvalget på tværs af klasser, og undervisningsområder. Dertil drømmen om en udflugt med mine fagkolleger.

Vi har lige haft fagudvalgsmøde i engelsk. 

Det er enormt godt at mødes med kolleger fra indskoling, og K-klasserne og introducere hinanden til hvad vi gør og særligt hvad vi gør det med.

Vi aftalte på sidste møde at mødes i vores bogdepot. Det ligger fysisk i en atomkælder, under PLC/biblioteket. 

Bare det, at alle engelsklærerne så på de fælles materialer sammen, gav anledning til mange faglige snakke på kryds og tværs. Nogle vidste der var nogle gode bøger, der lå der, andre materialer lå et andet sted, som kun få kendte til.

Artiklen fortsætter under banneret

Der var købt to materialekasser til indskolingsengelsk i 2013 i English Center ved Randers. De var aldrig kommet i brug. Det kommer de nu.

Der var en hylde med lærereksemplarer, som kun få kendte til.

Sådan var der pludselig mange øjenåbnere i atomkælderens dyb.

Vi har en tendens i denne digitaliseringstid til at bruge materialet på fagportalen, men variationen mangler. Vi savner det, men frustreres over hvor vi finder det. 

Det kræver kopieringsarbejde og scanning, men vi har meget af det gemt væk. Der kan vi spille hinanden bedre.

Anden del af fagudvalgsmødet.

Portaler.

Nu er alt åbent. Alinea, Gyldendal og Clio. Vi har været låst fast på Gyldendal siden 2013. Nu kaster vi os over Clio og Alinea, for at få valgmuligheder i vores planlægning. Aalborg Kommune har fællesindkøbt Gyldendal's portaler, så variationen har været til at overse.

Hvad er så bedst? Vi tester løs, men fagudvalget, bestående af K-klasselærere, indskolings- og udskolingslærere, er på forhånd enige om at ingen af portalerne er komplette. Særligt når vi trækker på vores erfaringer fra de andre fag vi underviser i.

Fagudvalget har desværre ikke nogen økonomisk kompetence, så vi håber på at få to portaler, men er lidt pessimistisk med hvor det lander.

Hvor kommer Rudyard Kipling ind i den her sammenhæng?

Jeg drømmer, som fagudvalgsformand, om at tage alle skolens engelsklærere med på tur til Bateman's, som er Rudyard Kiplings hjem i Sydengland. Kiplings historier er en del af Britisk kulturs DNA og kan sagtens finde relevans i folkeskolen.  Børn, unge og gamle flokkes til Bateman's hvor det er historiernes magi og naturens skønhed der er i højsædet.

https://www.nationaltrust.org.uk/batemans


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.733 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
701 andre er allerede tilmeldt