Blog
0   7

Mariæ bebudelse

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jomfru Maria fylder ikke så meget i den protestantiske kirke som i den katolske og ortodokse. Hun har dog sine øjeblikke. Mariæ bebudelse er en af dem.

Hvis man googler Mariæ bebudelses dag 2019, får man to datoer. Den ene er den 25. marts , og den anden er den 7. april. Den første ligger fuldstændig fast hvert år. Det er nemlig 9 måneder før juleaften og er derfor den dato, den katolske og ortodokse kirke har fastlagt som dagen, hvor Maria fik at vide, hun skulle føde Jesus.

I den danske folkekirke fejres dagen den femte søndag efter fasten, altså sidste søndag inden palmesøndag.

Helgener

Den danske folkekirke har ingen helgener,  men Mariæ Bebudelsesdag blev alligevel fastholdt som helligdag efter reformationen.

Artiklen fortsætter under banneret

Den fejres mange steder med den kirkemusik, der er komponeret til Marias ære.

Undervisning

Fortællingen om Mariæ bebudelse kan indgå som en del af undervisningen i mirakler i bibelen. Den kan også indgå i et forløb, hvor man ser på, hvordan undere og mirakler er med til at vise, at en person er noget helt specielt. Ex kunne Prins Siddharta (den senere Buddha) gå lige efter fødslen og der voksede lotusblomster i hans fodspor.

Kilder

Undervisningen kan også tage udgangspunkt i, hvordan man kan skildre og tolke den samme begivenhed.

Man kan læse om bebudelsen i Lukas evangeliet 1,26 -38. Her fortælles hvordan englen Gabriel kom til Maria og fortalte, hun skulle føde Guds søn.

Vil man gerne sætte lidt kulør på fortællingen, kan man vise eleverne et udsnit af Esbjerg Evangeliet, hvor bebudelsen sker gennem en vingeklædt transistorradio. Man kan også vise ”jul på facebook”, hvor Maria får det glædelige budskab på mail.

Hvorfor Mariæ?

Til sidst må jeg hellere huske at skrive, at Mariæ er en gammel form for ejefald og betyder derfor Marias.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
997 andre er allerede tilmeldt