Blog
0   21

At skabe fælles

Abonner på nyt om Folkeskolens naturfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

En emneuge med fælles tema, skolefest, skuespil af 6.årgang, tivoli med boder af 7.årgang. En uge med kaos, komfortzoner der brydes og elever her, der og alle vegne. Men mest af alt en uge med uvurderlig fællesskaber, dannelse og traditioner.

På ”min” skole er vi så heldige, at begrebet ”skolefest” stadig findes. Hvert år i uge 12 ankommer denne uge – ofte kommer den bag på os, på trods af en årelang tradition.

Traditioner

Traditionen tro spiller 6. årgang teater. Et afbræk i den daglige undervisning, hvor læringsmål og stramme lektioner skiftes ud med replikker, kulisser, dans, sang og fællesskab på årgangen.

7.årgang skaber et tivoli fyldt med boder og det traditionsrige spøgelseshus. Til det amerikanske lotteri er der gode præmier, som eleverne har været i hele nærområdet efter hos butikker og firmaer. Her har undervisningen været brudt op, og de har skabt en uforglemmelig oplevelse for de små elever – til skolefesten.

Artiklen fortsætter under banneret

For de syv klasser på 6. og 7.årgang har de oplevet at skabe i fællesskabet i denne uge. De har været med til at føre skolens traditioner videre. De har oplevet stolthed og fundet ud af, hvor meget de sammen kan. Det væsentligste er, at de skaber sammen. De oplever, hvilken glæde fællesskabet grundlægger, og hvor langt vi kan komme sammen. En dannelse af eleverne, som er gældende for hele deres liv.

Dannelsesvejen til at være en god ven

De små har haft fælles tema om ”fællesskab og tolerancer”. Hvilket passer med skuespillet, der i år var Bølle-Bob. De har dekoreret skolen. Omdrejningspunktet i deres dekorationer var ”at være en god ven”. De har ”lært” at lege sammen. En kompetence, som børn ikke er født med. Hvad hjælper det at komme fra børnehaven og kunne alfabetet og tælle til 100, hvis man hverken kan lege med andre børn, indgå i relationer eller være en god ven!!!

Det tabte - det skabte ..

Folkeskolen kan ikke smide traditioner, fællesskaber, oplevelser og dannelsen ud med badevandet – for så at fylde badekarret med læringsmål, faglig viden og krav.

Børn og unge mennesker næres ikke af faglig viden alene, der skal mere til.  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.446 andre er allerede tilmeldt

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
496 andre er allerede tilmeldt