Blog
3   12

Hvem underviser dit barn?

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Der var generalforsamling i Herning lærerkreds fredag den 15. marts. Vores kredsformand Helen Sørensen kom selvfølgelig rundt om mange forskellige emner i sin beretning. Et af emnerne var ”Hvordan sikres undervisning og elevernes læring i fagene?”.

Helen Sørensen beskriver, hvordan to 2. klasser i Herning kommune undervises af studenter, pædagogmedhjælpere og pædagoger i fagene dansk, herunder også varetagelse af klasselærerfunktionen, matematik, billedkunst, musik og natur/teknologi. Denne vikardækning har stået på i 8 måneder.

Lærere skal undervise

Det er jo bare slet ikke i orden uanset, hvor dygtige de personer er, må vi holde på, at der skal læreruddannelse til for at undervise. Et af delmålene fra Undervisningsministeriet i forbindelse med aftale om kommunernes økonomi for 2014, var at kommunerne fremadrettet skal løfte kompetencedækningen yderligere til et niveau på mindst 90 % i skoleåret 2018/19. Det vil sige, at læreren har linjefag eller allerede har undervist i så mange år, så der er en grundlæggende erfaring til stede. Et skøn der afgøres af skolelederen.

Lærerfyringer

Artiklen fortsætter under banneret

Denne helt absurde vikardækning foregår samtidig med, at Herning kommune sparer og endnu engang fyrer lærere.  I perioden 2009 -2018 er antallet af elevere faldet 7,1 %, mens antallet af lærere er faldet 20%. Disse tal skriger jo også til himlen. De lærere, der er tilbage, løber jo kun hurtigere og hurtigere. De skal afholde flere undervisningstimer med flere inklusionselevere samtidig med, at der kommer flere overflødige administrative opgaver.

Det kan være uendelig svært at forklare forældre, at deres barn på ottende måned skal undervises af vikarer samtidig med, at de kan læse, at der skal fyres lærere. Det er et billede, vi ser over hele landet som følge af den spændetrøje, det kommunale selvstyre er lagt i for tiden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
664 andre er allerede tilmeldt