Kristendomskundskab
0   14

Forlag markedsfører forkyndende bog til kristendomsundervisningen

Bogen hedder ’Minikonfirmand’, men den kan bruges i folkeskolens kristendomsundervisning, hævder forlag og forfattere. Nej, det kan den i hvert fald ikke, siger formanden for Religionslærerforeningen.

"Jeg er mildest talt rystet over, at forfatterne i indledningen til bogen, men måske endnu mere over at redaktøren i annonceringen skriver, at bogen kan bruges i skolens undervisning", siger John Rydahl, formand for Religionslærerforeningen efter at have gennemset bogen 'Minikonfirmand' af Anne Latour og Ane Helgestad Bjerregaard.

"Det er udtryk for eklatant dårlig research i forhold til indholdet og i endnu højere grad af vinklingen i skolens undervisning", fortsætter han. Blandt andet er det problematisk, at eleverne uforvarende involveres i religiøs praksis gennem inddragelse af bøn og gennemførelse af gudstjeneste inden for en bestemt konfession (kirkesamfund, red.) som det, der er målet med hele forløbet. Det er i strid med reglerne om, at kristendomsundervisningen ikke er forkyndende, mener John Rydahl.

"Materialet er, hvad det på forsiden udgiver sig for - nemlig et forkyndelsesmateriale med bøn og gudstjeneste som de endelige mål, og som sådan er det sikkert fint. Det skal jeg undlade at udtale mig om. Men det er direkte diskvalificerende i forhold til skolens undervisning", siger John Rydahl.

Forlag: Intet problem

Artiklen fortsætter under banneret

Karen-Lise Søndergaard Brandt er redaktør på 'Minikonfirmand' på forlaget Klim. Hun mener ikke, der er problematisk, at forlaget markedsfører bogen som " et hjælpemiddel til de voksne, der har kristendom på programmet, enten som undervisning af minikonfirmander eller som fagundervisning i skolens mindste klasser", som der står på forlagets hjemmeside og i det følgebrev, der sendes til diverse medier sammen med anmeldereksemplarer.

'Minikonfirmand' er, som titel og indhold viser, et materiale til undervisning af minikonfirmander - det påstår ikke at opfylde fagformål for folkeskolens undervisning, men lægger op til, at nogle af bogens kreative aktiviteter kan bruges på tværs af skole og kirke, for eksempel i forbindelse med fokus på kristne udtryk, symboler, ritualer, musik og salmer" siger hun til folkeskolen.dk/religion.

"Hvis materialet var rettet mod folkeskolens undervisning ville det være et problem, men det er et materiale til undervisning af minikonfirmander og forholder sig til lovgivningen på dette område".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.288 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2 andre er allerede tilmeldt