Blog
0   15

Bundlinjen er nået - om offentlig ledelse på markedsvilkår. Fyraftensmøde

Abonner på nyt om Tænketanken Sophia i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Den 5. april inviterer Sophia til fyraftensmøde med Lejf Moos, Simon Malkenes og Peter Skov-Jakobsen om ledelse i lyset af Magt Manipulation og Menneskesyn. Se programmet her:

Fyraftensmøde for ledere i det offentlige – og dem de leder

Bundlinjen er nået – om offentlig ledelse på markedsvilkår

den 5. april kl. 15.30-18.00 i Festsalen, Skt. Andreas Kirke, Gothersgade 148, København (tæt ved Botanisk Have og Nørreport Station) Deltagelse er gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Program:

Artiklen fortsætter under banneret

Velkomst

Lektor emeritus Lejf Moos om glidningen fra dannelse til marked.

Lærer Simon Malkenes, Oslo, om afsløringen Oslo Kommunes manipulationer for at få deres skolevirksomhed til at se ud som en markedssucces

Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen om at være unyttig og arbejde uden bundlinje

Marked – Manipulation - Menneskesyn

Vi har oplevet en kontinuerlig og glidende udvikling omkring offentlige institutioner og deres ledelse fra en dannelsesdiskurs til en markedsdiskurs. Hvor man tidligere sagde ”menneske først…”, siger vi nu ”marked først…”.

Udviklingen er sket ved at man politisk på én gang decentraliserer og øger kontrolsystemerne; mere frihed, men mindre plads til at udfolde friheden.

Det er i den kontekst vigtigt at have succes. Så den, der udøver kontrollen og indsamler data, har i vid udstrækning muligheden for at ”tilrettelægge sandheden”, med mindre der bliver kastet et kritisk blik på en eventuel manipulation.    

Det er i samme kontekst væsentligt at forholde sig til den glidende udvikling: Er vi som borgere i et oplyst, demokratisk samfund tilfredse med at få ændret status til at blive brugere i et samfund, der bygger på en offentlig virksomhedstænkning med fokus på bundlinjer?

For at få belyst disse aspekter har Sophia – Tænketank for dannelse og pædagogik – i samarbejde med Københavns Lærerforening og Folkekirkens Skoletjeneste Kbh.- Frb. inviteret tre oplægsholdere:

Professor emeritus Lejf Moos, der har forsket i de glidninger, der er sket, og som står som medforfatter og redaktør af bogen Glidninger, som kan hentes som e-bog: edu.au.dk/fileadmin/edu/Udgivelser/E-boeger/Ebog_-_Glidninger.pdf

Lærer Simon Malkenes, som i bogen Det store skoleeksperiment fortæller om de manipulationer og fortielser, det lykkedes ham at afdække, bag den tilsyneladende succeshistorie, som Oslo Kommune fortalte om sit skolevæsen. Miseren ser ud til at bunde i, at Oslos skolevæsen som virksomhed skulle være en succes. Og derfor kan man undre sig over, at store danske kommuner sender sine institutionsledere til Oslo på lederkurser.

Biskop over Københavns Stift Peter Skov-Jakobsen vil ret og slet (som man siger på norsk) levere et personligt bidrag under overskriften: Jeg har altid været unyttig og arbejdet med en usynlig bundlinje.

På gensyn

Københavns Lærerforening, Folkekirkens Skoletjeneste København og Frederiksberg og Sophia – tænketank for pædagogik og dannelse


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ