Blog
0   40

Ny skole i min baghave del 1

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I København investerer man i nye skoler og renovering af gamle.

”Jeg skal have en helt ny skole som nabo – næsten” er titlen på et indlæg, som jeg skrev for nylig, og her nævnte jeg, at jeg vil følge skoleprojektet i en række blogindlæg efterhånden som byggeriet skrider frem.

https://www.folkeskolen.dk/654445/jeg-skal-have-en-helt-nye-skole-som-nabo--naesten

Artiklen fortsætter under banneret

Skolen har endnu ikke noget navn men beskrives af Københavns Kommune under arbejdstitlen ”Skolen i Nordøstamager”. Adressen er Holmbladgade 113 og der er tale om en tre-sporet skole fra 0. til 9. Klassetrin. Det er planen, at skolen skal stå færdig i 2022. Elever der bliver indskrevet på skolen, starter på en anden eksisterende skole i kvarteret – Skolen på Amagerbro – allerede fra skolestart 2019.

For læsere – der ikke kommer fra København – er området nok mest kendt fra TV-dramaserien Bedrag sæson 1 og sæson 2. Det er nemlig her, at to af seriens hovedroller – Nicky og Bimse – arbejder som automekanikere.  Skolen kommer således til at ligge tæt ved idrætsanlægget ”Kløvermarken” – som ligger op til Volden og Christiania – og ikke langt fra Amager Strandpark.

I september 2018 afsatte Københavns Kommune i alt 374,7 mio. kr. til byggeriet, som forventes at stå færdig i 2022.

”Skolen skal rumme 3 spor fra 0. til 9. klassetrin. I forbindelse med indskolingen etableres også KKFO (skolefritidsordning). Der er herudover truffet beslutning om at etablere en idrætshal, samt en EAT madordning. Idrætshallen og flere af skolens andre lokaler skal kunne bruges af både skolen, borgerne og det øvrige forenings- og fritidsliv i området fra tidlig morgen til sen aften (kl. 07:00-22:00). Udearealer skal være tilgængelige hele døgnet. Skolen skal kunne rumme op til 840 skolebørn, og KKFO’en skal kunne rumme op til 336 børn.” Kilde: Amager Øst Lokaludvalg.

http://www.aølu.dk/ny-skole-paa-holmbladsgade-113/

Ifølge overborgmester Frank Jensen var de første planer, at den nye skole skulle ligge på Refshaleøen, ”benzinøen” – men planerne blev skrottet og kommunen valgte i stedet at købe grunden på Holmbladsgade 113.

https://www.tv2lorry.dk/artikel/kommune-vil-bygge-ny-skole-paa-holmbladsgade

Byggegrunden har længe ligget brak og kun lokale hunde-luftere vil savne det frie areal. Der er mig bekendt endnu ikke offentlig tilgængelige tegninger og modeller af den nye skole.

Jeg følger op på denne blog-serie, når der er nyt.

Ved du noget fx med henvisning til tegninger af skolebyggeriet så skriv venligst en kommentar.

Har du kendskab til eller måske direkte erfaringer med nye skolebyggerier rundt omkring i landet så del det gerne her i kommentar feltet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ