Blog
0   26

Pigernes fokus på egen krop

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Der er meget på spil for især pigerne i 6. klasse. Det er her, der for mange sker rigtig meget med deres krop. Samtidig er der også stor forskel på drengene og pigernes modenhed, og på baggrund af dette kan jeg mærke en efterspørgsmål på opdelte samtaler.

Foto: Pixabay.com

I dag i dansktimen kom der to piger hen til mig og spurgte, om vi ikke snart skulle have de der ’opdelte pige/drenge-snakke’ i klassen. Det har vi gjort flere gange før – og med god succes.

Jeg kan godt lide tanken om, at pigerne også henvender sig til mig, når de mener tiden er inde til personlige pigesnakke. Disse samtaler kan være med til at skabe et mere nuanceret selvbillede for de fleste, da man gennem den fælles dialog får kørt et reality-tjek på sig selv. ”Er jeg helt underlig, eller har de andre det ligesom mig ind imellem”.

Pigerne på 6. årgang er langt mindre generte i forhold til at ’turde’ spørge om de ting, der rører sig i deres liv. De er nysgerrige på alt det, de intet ved om endnu, og de har en dejlig spontan spørgelyst.

Artiklen fortsætter under banneret

Derud over handler det meget om, at være i et trygt miljø med gode klassekammerater og en lærer, de har tillid til.

 

Refleksionsrummet

Som jeg indledningsvis skriver, så er der meget på spil for pigerne. De er gennem sociale medier, reklamer, film, tv osv. underlagt nogle idealer, som de skal have bearbejdet og kørt gennem en længere personlig proces, før de kan erkende, at de ikke kan definere sig selv ud fra andre – og særligt ikke de ypperste træningsguruer, fitnessmodeller og skuespillerinder som nettet og verden generelt flyder over med.

Dette er et snævert kighul til en verden, der glorificerer kroppen og den benhårde træning samt diæt.

Pigerne trænger til at få et rum til refleksion over selvet. Egen krop og udvikling skal i fokus fremfor jagten på en andens krop.

Her kan jeg som lærer facilitere med et rum, hvor dialog og åbenhed kan møde eleven i et personligt ærinde.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.198 andre er allerede tilmeldt