Blog
0   4

Fugle i flok flyver, når de er mange nok

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I uge 21 er det børnenes kulturuge i Næstved, men allerede nu begynder forberedelserne, med en workshop om fugleskulpturer. Selvom der er længe til, så passede det perfekt ind i arbejdet med BILLEDKUNSTENS UGE, som vi også lige nu er en del af, hvor vores skoles tema er FUGLE.

43 børn, 3 lærere, 2 kunstnere og en masse trælister, save, limpistoler og kulørt tape. Det er opskriften på en lang, spændende og opfindsom dag.

Da vi var færdige 4 timer senere, så var børnene også helt færdige. Energien var brugt op og godt trætte. De havde kun holdt 2 x 10 min. pause. Selvom der var tid til mere, så var de så ivrige for at være igang hele tiden, at de hurtigt spiste og var tilbage ved saven og tegnebordet kort efter.

Fuglene skal udstilles i Næstved by hele uge 20 og uge 21, i forbindelse med Børnenes kulturuge.

Det er tydeligt at børnene er top motiveret af være en del af noget større end skolen og selvfølgelig også af, at de kan tage familien med og vise deres værker frem. De glæder sig meget. 

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har ofte benyttet mig af tilbudene fra Åben skole og tager mine elever med ud af skolen, så tit det kan lade sig gøre. Som så mange andre folkeskoler, så er vi desværre meget begrænset af økonomien, men der er SÅ mange gode og gratis tilbud, som jeg opfordrer alle til at undersøge nærmere og benytte sig af. Eleverne lærer og husker langt bedre, når deres læring er koblet på en æstetisk og sanselig oplevelse. 

I morgen er det onsdag  BILLEDKUNSTENS DAG, hvad skal I lave? 

Udover at eleverne skal arbejde videre med vores fugle til den store udstilling på skolen, så vil jeg også vise hvor vigtigt samarbejdet med vores Service afdeling er, når de kreative idéer skal have hjælp til at blive en realitet.

Procesbillederne er i omvendt rækkefølge, fra færdig produkt til det første trin. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.351 andre er allerede tilmeldt