Blog
0   5

Alkohol-forløb i naturfag

Abonner på nyt om Mayamarie Munkholm i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Alkohol-forløb i naturfag

Alkohol forløb

I fysik og kemi har elevene undersøgt de fysiske og kemiske egenskaber ved alkohol.

Eleverne fandt ud af, at 100 milliliter husholdningssprit og vand vejer noget forskelligt. I den forbindelse blev eleverne fortrolige med at bruge massefylde formlen, og også bruge den på en ukendt masse. Eleverne blev i stand til at skelne mellem volumen procent og vægt procent. Ved opslag på Internettet fandt de kogepunktet for ethanol, og den viden brugte de, da de ud fra et gæringsforsøg skulle prøve at destillere alkohol. Ud fra et lille udbytte af CH3CH2OH fra destillationsforsøget kunne man påvise, at ethanol var brandbart.

I starten af forløbet havde eleverne skrevet nogle spørgsmål ned i deres logbog, som de godt kunne tænke sig at få svar på. Mange var optaget af at lære noget om, hvordan alkohol påvirker kroppen, og hvor meget, der skal til for at skade kroppen. Det gjorde da også et stort indtryk på de fleste elever, da de så en film på 3 minutter med overlæge Trols Kjær, der kom rundt om det vigtigste. Hvor han fortalte om, hvad der sker i kroppen, når en ung drikker store mængder af alkohol. Da alkohol er et organisk opløsningsmiddel , kan det trænge igennem blod hjerne barrieren, og ødelægge udviklingen af den del af hjernen, som skal tænke kreativt og rummeligt. Og det vil for en ung kunne betyde, at ens job- og karriere muligheder for at arbejde som bl.a. arkitekt vil være begrænset.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.470 andre er allerede tilmeldt