Blog
0   7

Tillid (og en skoleinspektør)

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg kom til at tænke på, hvad der satte mit arbejde som lærer i gang og hvad der stadig er utrolig vigtigt for lærergerningen.

Mit første lærerjob var på Nansensgades Skole i København i starten af 1990’erne ( skolen er der ikke mere). Her huserede en inspektør, (sådan tituleredes skoleledere dengang) en inspektør af den gamle skole - værdig, vidende, respekteret, med slips, pressefolder i bukserne og utrolig rar.

Jeg skulle starte med en modtageklasse med 10 elever fra 8 forskellige lande; bl. a. Marokko, Libanon, Tyrkiet og Iran. Det var første skoledag - 9 af de 10 elever talte overhovedet ikke dansk - der var tolke tilstede, inspektøren og så mig, helt grøn uden erfaring og ca. 25 år gammel. Jeg fortalte om de praktiske ting - skema, mødetider (ikke komme i skole lørdag og søndag!), madpakker, blyanter osv. Det hele blev oversat til de repræsenterede sprog. Efter et par timer sagde vi farvel og på gensyn og inspektøren sagde til mig; “det her job Erika, det ved jeg du kan klare”, og så overlod han mit job til mig.

Den tillid han viste mig gav mig glæde, lyst, mod og energi til at være lærer. Man kan vel sige at den inspektør sparkede min lærergerning i gang.

Og når man bliver vist tillid, får et klap på skulderen, mærker nærvær og får vejledning så er der næsten ingen ende på lærernes gode vilje. Skolelederens opgave er anderledes i dag - det siger sig selv. Jeg har gennem mine mange år som lærer på en del forskellige skoler oplevet udviklingen af skolen og mange forskellige ledelsesstile. Nogle mere heldige end andre. Det grundlæggende for mig er tillid. Tillid til at jeg kan magte opgaven med undervisningen, relationerne, samarbejdet  og alt det, der følger med lærergerningen.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
946 andre er allerede tilmeldt