Debat
0   157

Tiden kunne godt bruges bedre

Tak til Annette van Buren, Broager Skole (Folkeskolen nummer 27), for hendes engagement som lærer og i denne debat om arbejdstid.

Danske lærere kunne godt bruge deres tid endnu bedre, end de gør i dag.Det tror jeg faktisk, at ganske mange er enige med mig i, selvom Danmarks Lærerforening slet ikke vil diskutere det.

Artiklen fortsætter under banneret

Det handler ikke om, at lærere, som underviser 25 timer om ugen, skal undervise mere, men om at hæve timetallet for dem, der underviser 15timer om ugen. Gennemsnittet er, at lærerne bruger 39 procent af den ugentlige arbejdstid i klasselokalet. Det er for lavt.

Vi har foreslået, at vi sammen med lærerne kigger på, om man kunne få bare lidt flere undervisningstimer ud af jeres tid. Det kunne eksempelvis være ved at droppe nogle møder eller gøre dem mere effektive. Eller ved at kigge på, om forberedelsestiden kunne være mindre for lærere med større erfaring og højere løn. Vi forestiller os ikke, at det skal føre til dramatiske ændringer, men kunne vi bare få lidt flere undervisningstimer i gennemsnit, så kunne det virkelig gøre en positiv forskel i hverdagen. Vikunne få råd til at have to lærere i timerne i flere fag, eller vi kunne bruge pengene på efteruddannelse til gavn for lærerne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ