Debat

Tiden kunne godt bruges bedre

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tak til Annette van Buren, Broager Skole (Folkeskolen nummer 27), for hendes engagement som lærer og i denne debat om arbejdstid.

Danske lærere kunne godt bruge deres tid endnu bedre, end de gør i dag.Det tror jeg faktisk, at ganske mange er enige med mig i, selvom Danmarks Lærerforening slet ikke vil diskutere det.

Det handler ikke om, at lærere, som underviser 25 timer om ugen, skal undervise mere, men om at hæve timetallet for dem, der underviser 15timer om ugen. Gennemsnittet er, at lærerne bruger 39 procent af den ugentlige arbejdstid i klasselokalet. Det er for lavt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi har foreslået, at vi sammen med lærerne kigger på, om man kunne få bare lidt flere undervisningstimer ud af jeres tid. Det kunne eksempelvis være ved at droppe nogle møder eller gøre dem mere effektive. Eller ved at kigge på, om forberedelsestiden kunne være mindre for lærere med større erfaring og højere løn. Vi forestiller os ikke, at det skal føre til dramatiske ændringer, men kunne vi bare få lidt flere undervisningstimer i gennemsnit, så kunne det virkelig gøre en positiv forskel i hverdagen. Vikunne få råd til at have to lærere i timerne i flere fag, eller vi kunne bruge pengene på efteruddannelse til gavn for lærerne.