Blog
3   8

Out sick!

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Der er ikke noget værre end at være syg, når man er lærer. Det er næsten altid nemmere at tage syg på arbejde, end alt det der skal ryddes op og følges op på, når man kommer tilbage.

Når jeg en sjælden gang bliver nød til at ringe mig syg, så er det først efter mange overvejelser. Ofte sidder jeg lige på sengekanten og mærker godt efter, om jeg kan fremtvinge en smule energi til at komme igennem dagen og måske være heldig at tænke feberen og snotten væk. Så overvejer jeg endnu engang, ved mentalt at gennemgå mit skema. Hvor mange lektioner har jeg? Kan jeg undervise og så tage hjem i forberedelsen? Når jeg så må konstatere at det ikke kan fungere, og at jeg vil nå at smitte halvdelen af skolen, så må jeg ringe mig syg. Vikardækkeren opretter vikarseddel og tager imod besked om gårdvagter osv.

Bagefter kan jeg med god samvittighed sende mine børn i skole og selv hoppe tilbage i seng. Det er bare sjældent at det rent faktisk sker.

Min TR er god til at minde mine kolleger og jeg om, at vi ikke skal arbejde når vi er syge. Men jeg tror ikke jeg er den eneste som tænker, at det ikke er super praktisk, at vikaren skal opstarte det nye forløb i Fandango eller undervise om Anna Ancher i billedkunst, som der ellers står på ugeplanen. 

Så.... Jeg skriver indimellem en vikarseddel, selvom jeg ikke skal.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har dog gjort det nemt for mig selv ved at samle en masse vikarmaterialer, som jeg nemt kan vedhæfte vikarsedlen. 

Måske kan I bruge af min samling eller måske har I selv en god idé til, hvordan det kan løses anderledes?

Vi har nemlig også en vikarmappe som de kan kopiere fra, desværre sker det bare meget sjældent, at de rent faktisk kigger i den mappe. Og så står vikaren nede i klassen og skulle gerne have noget med, klar til at gå igang.

Find min samling af vikar materiale her : https://www.pinterest.dk/sarahurgaard/sub-tub/ 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.772 andre er allerede tilmeldt