Blog
4   42

Jeg skal have en helt nye skole som nabo – næsten

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I København investerer man i nye skoler og renovering af gamle

Under min læreruddannelse 2009 – 2013 var jeg i undervisningspraktik på den dengang netop nybyggede Ørestad Skole. En oplevelse jeg aldrig glemmer på grund af skolens arkitektur.

Arkitektur og pædagogik er på Ørestad Skole fra starten tænkt sammen bl.a. med en masse små nicher i klasselokalerne og i forbindelse med fællesarealerne, hvor eleverne kan arbejde uforstyrret – selvstændigt eller i mindre grupper. Fælles kantine på øverste etage med daglig sund & nærende kost. Gode toiletfaciliteter og meget andet.

Artiklen fortsætter under banneret

Erfaring: Gode fysiske rammer smitter positivt af på den kropslige velvære og på læringsmiljøet – hos både elever og lærere.

På billedet øverst kan man se Kalvebod Fælled Skole. Billedet er fra skolens offentlige hjemmeside, og jeg har tilladt mig at give det lidt ekstra free-style-kolorit i forbindelse med denne ”tegneblog”. Få nærmere indsigt i designprocessen, projektbeskrivelsen samt se billeder af skolen udefra og ikke mindst indenfor på arkitekternes hjemmeside:

http://www.ltarkitekter.dk/kalvebod-flledskole

Kalvebod Fælled Skole er det seneste skud på stammen af helt nye kommunale skoler i København. Udover bygning af nye skoler så er gamle skoler også blevet totalrenoveret.

Se artikel og fotos: ”Om tyve års skolebyggerier i Københavns Kommune” på Københavns Lærerforenings hjemmeside:

http://www.klfnet.dk/aktuelt/singler/om-tyve-aars-skolebyggeri-i-koebenhavns-kommune/om-tyve-aars-skolebyggerier-i-koebenhavns-kommune-del-4/

Snart går det så løs blot et par gader fra, hvor jeg selv bor. Københavns Kommune har nemlig købt en stor tom byggegrund lige i nærheden med henblik på at opføre en helt ny 3-sporet skole med fritidsinstitutionspladser og idrætshal. Vi glæder os og ser frem til at følge byggeriet.

Mere om ”Ny skole i min baghave” her på bloggen i nær fremtid.

Hvad med din kommune? Investeres der i børn, i skoler og i fremtiden? Skriv gerne en kommentar om dine erfaringer med moderne skolearkitektur eller manglen på samme (kommunale sparerunder, nedslidte skoler etc.).

Nedenfor: Videopræsentation ”Kalvebod Fælled Skole on vimeo”:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ