Blog
2   10

Pensionistarbejdet i Danmarks Lærerforening

Abonner på nyt om Fraktion 4 - pensionisterne i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Sociale/kulturelle arrangementer er i højsædet i kredsene

Langt de fleste kredse har et pensionistudvalg/en arbejdsgruppe, der planlægger og gennemfører arrangementer for kredsens efterlønnere og pensionister. I det samlede billede er der en mangfoldighed af arrangementer. Der er foredrag, rundvisninger, teaterture, højskolebesøg, sangeftermiddage og anden musikalsk underholdning. Og der er sommerudflugter og udenlandsrejser. Rigtig mange holder julefrokost, som er en af ”højtiderne” for skolefolk. Fagpolitik kommer nok især på dagsordenen på seniorklubbernes årsmøde/generalforsamling.  

Der er forskel på hvor meget, der sker i de forskellige kredse, og der er forskel på, hvor mange penge, der er til rådighed for pensionistudvalget/arbejdsgruppen. Der er også forskel på, hvordan beløbet til pensionistarbejdet fastsættes. I nogle kredse, som min egen, opstiller arbejdsgruppen et forslag til budget for pensionistarbejdet, på baggrund af hvad arbejdsgruppen ønsker af aktiviteter i årets løb. Det forholder kredsstyrelsen sig til og indarbejder det efterfølgende i kredsens budget, som så forelægges generalforsamlingen. Andre steder er det delvist afhængigt af, hvad pensionisterne betaler i kredskontingent. Hvor vi alle betaler det samme til hovedforeningen, nemlig 71 kr., er der stor forskel på kredskontingenterne. Det ligger i et spænd fra 10 kr. pr. måned til 68 kr. pr måned.

Artiklen fortsætter under banneret

Danmarks Lærerforening udbyder hvert år fire meget populære seniorkurser, og foreningen giver tilskud til deltagelse i Nordisk Pensionisttræf.

Som medlemsgruppe indgår fraktion 4, efterlønnere og pensionister, i foreningens organisationsstruktur på denne måde: I hvert af de 11 forpligtende kredssamarbejder, der blev dannet, da amterne blev nedlagt, er der et pensionistforum. Hver kreds sender to repræsentanter til pensionistforum, som især har erfaringsudveksling på dagsordenen. Derudover vælger hvert pensionistforum fire repræsentanter, det skal deltage i fraktion 4’ årsmøde. Årsmødet vælger i lige årstal de ti kongresdelegerede, som fraktion 4 er berettiget til. Fraktion 4 har ét hovedstyrelsesmedlem, som vælges ved urafstemning blandt alle fraktion 4’s medlemmer.

På årsmødet den 6.-7. februar i år startede vi et arbejde med at lave et forslag til politik for pensionistarbejdet i Danmarks Lærerforening. Vi ønsker derigennem at styrke foreningens aktive deltagelse i pensionistarbejdet. Det kan være med til at styrke kommunikationen til medlemmer på vej på efterløn/pension og kan være med til at bakke op om aktiviteter i kredsene, i de forpligtende kredssamarbejder og i foreningen centralt. Det, der kom ud af årsmødets arbejde, er for øjeblikket sendt ”i høring” i de 11 kredssamarbejders pensionistfora og kredsenes pensionistudvalg/arbejdsgrupper.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
619 andre er allerede tilmeldt