Blog
0   3

Fastelavn er mit navn.

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Et par gange står den på fastelavnsboller i madkundskabslokalet. For selvom vi slet ikke holder fast i fasten her 40 dage før påske, og fastelavnsboller også har været under forandring gennem historien, skal vi helt sikkert lave fastelavnsboller.

Der er ”gammeldags” boller lavet med en fed gærdej, de meget luftige vandbakkelses boller og så er jeg dette år flere gange stødt på den svenske fastelavnsbolle Semlor – det skal vi prøve.

Vi skal videre

Eleverne var glade og syntes det var dejligt at komme videre nu, hvor madkamp er sendt videre. Eleverne var mætte af opgaver og den ret de havde valgt, lavede de tre gange og smagte til, det var nok for dem, så begynder det at blive kedeligt. Men da jeg spurgte eleverne hvad der havde været godt, var der flere, der fremhævede, at de bare troede en kartoffel var en kartoffel, så det havde været spændene at arbejde med de forskellige sorter at kartofler og lære, hvilke der kunne bruges til mos og hvilke der skulle bruges til fritter.

Fastelavnsboller.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg fandt opskrifter og fremgangsmåder på Gocook. Eleverne kan helt selv lave en gærdej nu. Det er dejligt at stå stille og lidt på afstand, og observere, hvor selvstændige mange af eleverne er blevet i løbet af lidt over ½ år. Det giver tid til de få, der stadig er usikre, de får ekstra opmærksomhed og det lille skub, der skal til, før de også kan selv.

Eleverne kunne vælge deres eget fyld, som de selvfølgelig lavede helt fra bunden. De kunne vælge, at lave deres egen hindbærmarmelade, æblemos, gul kagecreme eller marcipan remonce.

To grupper lavede gul kagecreme og to grupper valgte hindbærmarmelade. Og der blev guffet fastelavnsboller.

Glædelig fastelavn til jer alle.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
654 andre er allerede tilmeldt
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen