Blog
0   27

Idrætsgrupper: Deadline nærmer sig

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Med snart fem års erfaring med idrætsprøven i ryggen er min klare anbefaling nu, at eleverne ikke selv skal stå med ansvaret for gruppering til prøven. Det primære ansvar skal ligge hos læreren og processen skal kickstartes nu.

Foto: Pixabay.com

 

I morges snakkede jeg med min 9. klasse om sammensætning af kommende idrætsgrupper. Vi kom omkring det optimale antal elever i grupper. Samtidig vendte vi det at udvise engagement og være ærlig i forhold til, hvor mange ressourcer de hver især gerne vil lægge i sådan en prøve. Sidst men ikke mindst fik vi diskuteret, hvem de mener, der skal sammensætte grupperne? Dem selv som klasse - eller mig som idrætslærer?

I år jeg har udelukkende min 9. klasse til idræt – og kender derfor ikke klassen ud fra andre parametre end i idrætslige sammenhænge. Jeg har haft klassen de sidste tre år – alligevel kan jeg godt mærke, at jeg mangler lidt mere kendskab til elevernes indbyrdes interaktion og samarbejde i gruppearbejdet. Hvilke konstellationer fungerer bedst – og hvilke vil udfordre?

Artiklen fortsætter under banneret

Derfor har jeg også allieret mig med klasselærerne, som jeg vil samarbejde med under sammensætningen af grupperne.

 

Gruppesammensætningen skal startes nu

Mine elever skal klart være på sidelinjen under hele forløbet – derfor indvier jeg dem også i processen allerede nu. Deres stemmer skal høres – men i sidste ende har jeg en stor og vigtig rolle ift. at få grupperne til at materialisere sig.

Mandag d. 1. april må grupperne trække deres indholdsområder til idrætsprøven, og min erfaring fortæller mig, at det tager tid, at få det på plads. Så få endelig dine overvejelser som lærer sat i spil allerede nu. Du må ikke lade dig overrumple af deadline, for så får du en ubehagelig proces med mange frustrerede elever.

Vi må tage ansvaret på os og i god tid få processen på skinner. Det skylder vi eleverne!

 

Læs her mine andre blogs omkring sammensætning af idrætsgrupper:

www.folkeskolen.dk/630254/gruppedannelse-elevernes-samarbejdsvanskeligheder

www.folkeskolen.dk/603424/grupperne-til-idraetsproeven-skal-laves-nu

www.folkeskolen.dk/596960/gruppedannelse-til-idraetsproeven-en-proces-for-laereren-eller-eleverne


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.153 andre er allerede tilmeldt