Blog
0   16

Fru Hertzum skriver…….

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I Aftenshowet på DR1 blev Morten Messerschmidt forslag om, hvordan lærerne skal tiltales, diskuteret. Skal man sige Hr. og Fru?

 

Messerschmidt mener, det vil bringe lærerens myndighed tilbage i folkeskolen. Han henviser til Frankrig, hvor han mener, der er mere disciplin.

Mandlige frøkener i Sverige

Anette Heick, der i mange år har boet i Sverige, og derfor kender til det svenske skolesystem fra sine egen børn, fortalte, at alle lærere blev tiltalt frøken – også lærerne af hankøn. Hun mener, det gav mere disciplin i den svenske skole, og hun har mange gange oplevet, at døren til klasselokalet kunne stå åben. Det omtalte hun som ”ret fedt”.

Artiklen fortsætter under banneret

Man undlod spørgsmålet om, hvorvidt ”disciplinkrisen” i den danske folkeskole er reel eller ”vonhörensagen”. Man undlod at tale om inkluderede børn, socialt udsatte børn, stressede børn og en skole, der er kørt ned til sokkeholderne af besparelser. Nej, hvis vi omtaler lærerne med Hr. og Fru, og vupti.

God kommunikation

Men hvis de folkevalgte, journalisterne, forskerne, inklusive Niels Egelund, anerkendte, at lærerne også er eksperter, når der tales skole og god undervisning, var vi måske kommet et skridt nærmere. At det måske kunne hjælpe forældrene ved spisebordet til at tale pænere om skolen og lærerne. Det skal her retfærdigvis siges, at de fleste forældre allerede gør det, og, at Messerschmidt faktisk også nævnte forældrenes kommunikative magt ved spisebordet. Forældrene er også pressede, men velopdragne, motiverede, mætte og udhvilede børn ville sikkert også gøre det hele lidt lettere.

Men jeg vil da gerne invitere både Hr. Messerschmidt og Fru Heick til et besøg på den skole, hvor jeg arbejder. Der er masser af åbne døre til lokaler fyldt med børn, som får god undervisning i ro og nogenlunde orden. Man skal jo heller ikke overdrive det.

Hilsen Fru Hertzum


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
654 andre er allerede tilmeldt
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen