Overenskomst
0   10

"Hvis vi står sammen, vinder vi både valget, OK20 og OK21"

Netop nu mødes tillidsvalgte fra en hel stribe københavnske fagforeninger for at sige "Tak for støtten under OK18 - frem mod OK20 & OK21". I formiddags fik blandt andet skolelærer Torben Fleckner ordet.

"Det var første gang, jeg tænkte, at vi faktisk godt kunne vinde det her. Samtidig fik vi at vide, at håndværkerne var i gang med at omringe Moderniseringsstyrelsen. Det var stærkt".  

Lærer og tillidsrepræsentant på specialskolen Øresundsskolen Torben Fleckner modtog klapsalver fra salen, da han fortalte om den 22. marts sidste år i Fredericia, hvor 10.000 offentligt ansatte tillidsrepræsentanter var samlet. Herefter gik mikrofonen videre, og stilladsarbejder Thomas Strømholdt begyndte at fortælle om sin største oplevelse under OK18.

Artiklen fortsætter under banneret

De to og en stribe andre aktive fra faneborg, møder og demonstrationer ved forårets overenskomstforhandlinger var på scenen i dag hos Dansk Metal. Salen sang med på: "Solidaritet med alle, hellere kæmpe end at falde, for en løsning for os alle, sammen er vi bare bedst".

Og det var netop det, som paneldeltagerne snakkede om, hvad end de nævnte "overenskomsthuer", stilladsarbejdere i træerne eller badges med teksten "Pas på mig, jeg er ny i konflikten".

Alle i panelet var enige om, at sammenholdet skal bæres videre, både når det gælder de privates overenskomstforhandlinger i 2020 og de offentlige forhandlinger i 2021.

"Det første håb er, at vi får den arbejdstidsaftale, som vi mangler fra sidste overenskomstaftale. Her får vi virkelig brug for fællesskabet i fagforbundene, når kommissionen er færdig med deres arbejdstidsaftaler. Det får jeg heldigvis bekræftet, når jeg snakker med tillidsrepræsentanter fra murerne, pædagogerne og mange af de andre fagforbund", siger Torben Fleckner.

"For det andet håber jeg, at vi tager rigtig mange erfaringer med fra OK18 ind i den nye hovedorganisation. For hvis vi gør det, så bliver vi godt nok stærke i de næste forhandlinger".

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt