Fra venstre sidder murersvend Louis Jacobsen, lærer Torben Fleckner, Jette Hansen fra BUPL, stilladsarbejder Thomas Strømholdt, Peter Moesgaard fra HK, gymnasielærer Manisha Nørgård og Kirsten Løth fra LFS.

"Hvis vi står sammen, vinder vi både valget, OK20 og OK21"

Netop nu mødes tillidsvalgte fra en hel stribe københavnske fagforeninger for at sige "Tak for støtten under OK18 - frem mod OK20 & OK21". I formiddags fik blandt andet skolelærer Torben Fleckner ordet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det var første gang, jeg tænkte, at vi faktisk godt kunne vinde det her. Samtidig fik vi at vide, at håndværkerne var i gang med at omringe Moderniseringsstyrelsen. Det var stærkt".  

Lærer og tillidsrepræsentant på specialskolen Øresundsskolen Torben Fleckner modtog klapsalver fra salen, da han fortalte om den 22. marts sidste år i Fredericia, hvor 10.000 offentligt ansatte tillidsrepræsentanter var samlet. Herefter gik mikrofonen videre, og stilladsarbejder Thomas Strømholdt begyndte at fortælle om sin største oplevelse under OK18.

Stormøde: "Hvis vi er mange nok, kan de ikke gøre det igen" 

De to og en stribe andre aktive fra faneborg, møder og demonstrationer ved forårets overenskomstforhandlinger var på scenen i dag hos Dansk Metal. Salen sang med på: "Solidaritet med alle, hellere kæmpe end at falde, for en løsning for os alle, sammen er vi bare bedst".

Og det var netop det, som paneldeltagerne snakkede om, hvad end de nævnte "overenskomsthuer", stilladsarbejdere i træerne eller badges med teksten "Pas på mig, jeg er ny i konflikten".

Alle i panelet var enige om, at sammenholdet skal bæres videre, både når det gælder de privates overenskomstforhandlinger i 2020 og de offentlige forhandlinger i 2021.

Ny topforhandler lover: Lærerne skal have en arbejdstidsaftale ved OK21

"Det første håb er, at vi får den arbejdstidsaftale, som vi mangler fra sidste overenskomstaftale. Her får vi virkelig brug for fællesskabet i fagforbundene, når kommissionen er færdig med deres arbejdstidsaftaler. Det får jeg heldigvis bekræftet, når jeg snakker med tillidsrepræsentanter fra murerne, pædagogerne og mange af de andre fagforbund", siger Torben Fleckner.

"For det andet håber jeg, at vi tager rigtig mange erfaringer med fra OK18 ind i den nye hovedorganisation. For hvis vi gør det, så bliver vi godt nok stærke i de næste forhandlinger".

SF vil have Christiansborg til at bakke op om ny overenskomst for lærerne 

 

Læs mere

TAK FOR STØTTEN - Frem mod OK20 og OK21

 

 

Powered by Labrador CMS