Voksenspecialundervisning
0   1

Minister trækker institutioner for handicappede ud af sundhedsreformen

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) har trukket 64 sociale handicapinstitutioner ud af regeringens forslag om en sundhedsreform for at sikre, at der også i fremtiden er tilbud til mennesker med helt særlige handicap og behov. ”Jeg vil sikre mig, at der ikke sker en afspecialisering, og at vi ikke får færre og ringere tilbud til de handicappede i fremtiden”, siger hun til Jyllands-Posten. Blandt andre Danske Handicaporganisationer og en række politikere har kritiseret, at de 64 institutioner ville blive kommunale, hvis regionerne nedlægges. Socialministeren vil ikke på forhånd udelukke, at det kan ende med kommunale institutioner, for hun har ikke den strukturelle løsning klar. Hun vil gerne begynde et andet sted: ”Disse institutioner er meget forskellige, så vi skal have en mere tilbundsgående drøftelse af, hvordan vi sikrer, at de nødvendige tilbud er til stede på nationalt plan, og hvordan fagligheden bliver mere ens”, siger hun. For at sikre arbejdsro under en time out kunne en model ifølge Mai Mercado være, at ingen af de 64 institutioner må lukke uden nationale godkendelser.

 

 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.257 andre er allerede tilmeldt

PPR-netværket er for ansatte og andre med interesse for Pædagogisk Psykologisk Rådgivningsområdet. I samarbejde med Samrådet af Specialpædagogiske Foreninger i DLF. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
429 andre er allerede tilmeldt