Blog
5   9

Når 10-årige fanger lyset

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


I dag handlede den praktiske øvelse i billedkunst om LYS. Eleverne var ude på skolen og fange skygger og lys, både kunstigt og naturligt.

Vi glæder os til foråret! Imens udnytter vi, at der stadig er grå og overskyet dage i Danmark. Det er nemlig meget brugbart, når man skal arbejde md lys og skygge i billedkunst.

I min 3. klasse er vi lige begyndt på et nyt forløb om Skagensmalerne, især med fokus på den danske, fantastiske og skønne kunstnerinde Anna Ancher.  Når jeg starter et nyt forløb op, så tager vi oftest hul på kunsthistorien, teorien bag den genre vi skal arbejde med og nogle gange præsenteres eleverne også for materialernes navne og egenskaber, så de har hørt dem, når vi de efterfølgende uger, skal have dem i hænderne. 

Artiklen fortsætter under banneret

Men noget jeg altid sørger for, er at  have en praktisk øvelse med. Jeg har aldrig mødt en skoleklasse, som ikke ville klage over, udelukkende at skulle arbejde med teori eller vidensindhentning. De udtrykker altid et ønske om at være praktiske og hands-on, og det er jo på mange måder et håndværk der skal udvikles, så selvfølgelig skal størstedelen af tiden være hands-on. 

Efter at have vist nogle af Anna Anchers malerier frem, hvor vi snakkede om motiv, farver og lyskilder, så fik de instruktion i, hvordan man kan tage gode billeder:

  • Tag ikke billeder med lyset direkte ind i kameraet, da det vil blænde linsen. Tag billederne fra siden af. 
  • Brug blitzen, hvis der er mørkt i rummet.
  • Slå blitzen fra, hvis der allerede er lyst i rummet.
  • Tag evt. et billede med og uden blitz, for at sammenligne, hvad der er bedst. 

I dag handlede den praktiske øvelse om LYS. Eleverne var ude på skolen og fange skygger og lys, både kunstigt og naturligt. Det eneste det krævede var en opdeling af børn i par og så deres smartphones. De elskede det og de kunne være blevet ved meget længe.

Jeg synes de fangede noget helt fantastisk lys. 3. klasses elever kan meget og jeg ELSKER det!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.873 andre er allerede tilmeldt