Sidste år var der liv og glæde i det store børnekor, da eleverne sang sig gennem Danmarkshistorien med Odense Symfoniorkester og Sigurd Barrett

2.600 fynske skolebørn synger H.C. Andersens eventyr

Skoleelever fra hele Fyn skal sammen med Odense Symfoniorkester, dansere fra Odense Balletskole og Sigurd Barrett holde en række eventyrlige koncerter om H.C. Andersen for elever og deres forældre i marts måned.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Besøger man de fynske skoler, kan man næsten være sikker på, at eleverne i 3. og 4. klasse er i fuld gang med at øve en række nye sange om H.C. Andersens eventyr, der er skrevet af Sigurd Barrett.  Over 40 skoler har nemlig tilmeldt deres klasser til en af de mange H.C. Andersens koncerter, som skal afholdes i Odense Koncerthus mellem den 9. og 20. marts.

"Med koncerterne håber vi at give eleverne en helt unik oplevelse. Som musiklærer kan man lave rigtig mange spændende forløb ude på skolerne, men det er svært at give børnene en oplevelse i denne størrelse", siger pædagogisk ansvarlig og producent på koncerterne Stine Brinch Nielsen.

I alt skal der afholdes 16 koncerter i løbet af otte dage i Odense Koncerthus. Hver dag er der mellem 300 og 350 nye skoleelever i koret, der synger for omkring 1200 elever fra 0. til 4. klasse. Derudover er der hver dag en ekstrakoncert om eftermiddagen, hvor odenseanere og forældre kan deltage.  

Før koncerten kan de elever, der ikke skal optræde, starte dagen på Odense Bys Museer, hvor de gennem to gratis undervisningsforløb kan lære mere om H.C. Andersen og hans eventyr.

Øvelse gør mester Koncerterne er ikke kun en dag med sjov og ballade samme med Sigurd Barrett. Både eleverne på scenen og dem i salen lærer ude på skolerne og til koncerten H.C. Andersens univers bedre at kende. Samtidig får de elever, der skal synge i koret også lært, at øvelse gør mester.

"Det er jo egentlig en ret gammel dyd vi lærer dem, når vi kræver, at de skal kunne sangene udenad, og det ikke er nok, at synge sangene to eller tre gange igennem. Det kræver meget koncentration fra børnene, men til gengæld mærker de på egen krop, at det bliver en bedre koncert", siger Stine Brinch Nielsen.

Odense: Kompetenceløft giver bedre musikundervisning

Modsat er forberedelsen gjort så ligetil, at lærerne ikke skal bruge timevis på at studere noder og korarrangementer.

"Vi har printet tusindvis af nodehæfter til skolerne, og har sørget for, at alle instrumenter og melodier er tilgængelige på lydfiler, så lærerne ikke skal koncentrere sig om at spille melodierne, men i stedet kan synge sammen med eleverne", siger Stine Brinch Nielsen.

Alle fynske børn skal have en oplevelse Arbejder man på en fynsk skole og er ærgerlig over, at man ikke fik tilmeldt sin klasse, kan der være håb forude. Hvis det står til Stine Brinch Nielsen, kommer koncerterne nemlig til at forsætte i de næste mange år.

"Håbet er, at vi kan give alle fynske børn den her oplevelse, så de mindste elever, der sidder til koncerten og kigger på op på scenen, kan tænke: 'næste gang, så bliver det min tur'", siger hun.