Blog
0   29

Filmtræning

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvordan forbereder man eleverne til sommerens eksamen i færdighedsregning, når man ved, at den er digital, og at der kun lægger en PDF fra eksamen december 2018 på materialeplatformen.

Jeg bruger ofte forskellige digitale teknologier til at samle op på brainstorm, evaluering og elevernes fælles tanker om et tema fra matematiktimerne. Men sommerens digitale færdighedsregning krævede noget ekstra opmærksomhed.

Jeg fik så en idé. ”Omvendt flipped learning”. Jeg gav eleverne PDFen fra december 2018, og de løste den. Så tog jeg en printet version og klippede i stykker, så hver opgave var på en seddel. Eleverne tog så en seddel, og øvede sig på at forklare løsningen. Nogen afprøvede også forklaringen på en klassekammerat. Da der så var styr på forklaringerne, optog de den med deres mobiltelefon. Alle de små film blev så samlet af en elev, der er dygtig til at klippe film, og vupti havde vi en fælles gennembearbejdet version af en færdighedsregning som film. Opgaverne er markeret i filmen, så man let kan spole frem og se igen. Nogle opgaver er lavet i flere versioner med varianter af forklaringer. Filmen kan anvendes hjemme til repetition og forberedelse til sommerens skriftlige udskejelser.

Bonus

  • Eleverne samarbejder og er afhængige af hinanden
  • Eleverne er motiverede, fordi deres opgaveløsninger bliver filmet
  • Eleverne har ansvaret for det endelig produkt
  • Alle eleverne får øvet mundtligheden i matematik

Filmen har givet eleverne mulighed for individuel repetition, og skabt lidt ro i deres hoveder. Nu har vi prøvet at filme en færdighedsregning, men vi vil også prøve samme koncept på en problemregning. Konceptet kan også bruges i andre fag, hvor de fx i dansk kan lave filmen om genrer.

Artiklen fortsætter under banneret

Prøv det.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.296 andre er allerede tilmeldt