... dengang for 20 år siden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lovændring.

Kulturministeriet har udarbejdet et forslag til ændring af lov om specialundervisning for voksne.

Formålet med ændringen er at samle alle bestemmelser om voksenspecialundervisning i én lov og dermed få ændret styrelsesforholdene, så de svarer til dem, der findes på andre områder - kort sagt indførelse af bestyrelser og pædagogiske råd - afskaffelse af skoleråd og lærerråd.

Speciallærerforeningen er stort set tilfreds med det udkast, ministeriet har udsendt, for det ligner det, der allerede er gennemført på voksenuddannelsescentrene i amterne. Men hovedstyrelsen havde alligevel en række bemærkninger til de enkelte forslag, især ønskede man at få bestyrelsens kompetence nøjere beskrevet.

aviS81 nummer 8, november 1990

Pressemeddelelsen - en vej til omtale.

Kontakt til medierne og presseomtale er ensbetydende med, at det arbejde, vi udfører som husholdningslærere, bliver mere synligt og kendt hos politikere og befolkningen i øvrigt, og det gælder, uanset om vi er ansat i offentlig eller privat regi. Derfor vil vi alle sammen gerne i avisen eller i radio/tv en gang imellem. Men det er de færreste, der kommer til orde uden en aktiv og opsøgende indsats og et målrettet stykke arbejde, og da mange af os er ansat på for eksempel husholdningsskoler og i organisationer, hvor der ikke er ansat presse- eller informationsmedarbejdere, må vi selv fatte pennen og gribe telefonen for at påkalde os mediernes interesse.

Husholdningslæreren nummer 11, november 1990

1.500 færre stillinger.

De kommunale budgetter tyder på, at der i 1991 vil blive nedlagt omkring 1.500 stillinger i folkeskolen. Foreningens undersøgelser tyder også på, at der vil blive nedlagt over 50 folkeskoler. Det er kommunernes forsøg på at modvirke, at det faldende elevtal blot skal resultere i lavere klassekvotienter og derfor ikke lette den stramme kommunale økonomi.

Der planlægges også besparelser på andre områder. Cirka en fjerdedel af de 24l kommuner, der er med i opgørelsen, planlægger besparelser på skolebiblioteker, på vedligeholdelse/rengøring og på elevernes timetal. Lidt færre kommuner planlægger besparelser på vikarkontoen, undervisningsmidler og på specialundervisningen.

Folkeskolen nummer 45, november 1990