Anmeldelse Skønlitteratur
0   34

Med fantasi og kærlighed

Louis Jensen i fri dressur.

Tork og Hest

Fakta


Titel
Tork og Hest

Forfatter
Louis Jensen

Illustrator
Pia Halse

Pris
320

Sider
52

Serie
Tork og Hest

Forlag
Jensen & Dalgaard

”Tork og Hest – Den kinesiske prinsesse” er historien om en eventyrlysten dreng og en godmodig og klog hest. Tork og Hest har besluttet, at de vil til filmfestival på den store mur i Kina, og tager med Den Transsibiriske Jernbane fra Rusland mod Kina. I sækken med gulerødder, som er Hests madpakke, finder de et mystisk skrin og en gåde. Med i kupeen er også en frisør, som måske slet ikke er frisør, men åbenbart meget interesseret i at få fingrene i det mystiske skrin.

Artiklen fortsætter under banneret

Det kommer der selvfølgelig et mysterium, et eventyr, en krimi og en forvandlingshistorie ud af. Den måde, de to venner møder verden på, er vigtige ingredienser og pointer i historien. Hest er i øvrigt en ferm poet, der fremtryller et Sesam luk dig op-digt, der får stor betydning.

Louis Jensen skriver vidunderligt, sprudlende og med masser af slet skjulte referencer, blandt andet til sit store forbillede H.C. Andersen. Tork og Hest-historierne minder selvfølgelig også om Jensens (og Brøggers) 1.001 ”firkantede historier”, men i mere fri dressur og i en længere fortælleform.

”Tork og Hest – Den kinesiske prinsesse” er – ligesom de andre i serien – illustreret af Pia Halse med et formidabelt overskud og kreativitet og er en sand fornøjelse at sætte øjnene i. ”Tork og Hest – Den kinesiske prinsesse” er sjette bog i serien om de to umage venner, hvor hver enkelt historie kan læses selvstændigt.

Tidligere er udkommet ”Tork og Hest” (Alfa, 2012), ”Tork og Hest – Den store blyant” (2014), ”Tork og Hest – På nye eventyr” (2015), ”Tork og Hest – Den porcelæne danserinde” (2016) og ”Tork og Hest – Den onde troldmand” (2017). Bøger med fantasi og kærlighed kan man ikke få for mange af. Et fund for 3.-5. klasse og andre barnlige sjæle. Også god til højtlæsning!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.440 andre er allerede tilmeldt