Blog
0   9

Valentines dag

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I disse dage kan man ikke gå i en butik, se en reklame eller færdes på de sociale medier uden at blive bombarderet med reklamer for valentines gaver. Men hvem var Valentine egentlig?

Ifølge kristendom.dk skal vi tilbage til det antikke Rom i 200-tallet. Her ville kejser Claudius d. 2 opbygge en stor hær, og havde derfor brug for mange gode soldater. En god soldat var en mand uden kone og børn. Det var derfor forbudt at indgå ægteskab.

Den barmhjertige præst

Der var dog en præst ved navn Valentine, der ville hjælpe de unge mennesker, og han viede dem. Dette blev opdaget, og han blev fængslet.

Afsværge sin religion

Artiklen fortsætter under banneret

I fængslet kom det frem, at Valentine ikke blot havde viet unge mennesker, han havde også hjulpet andre kristne til at undslippe den romerske forfølgelse. Valentine fik valget mellem at blive henrettet eller afsværge sin kristne tro og overleve. Han nægtede og skulle derfor henrettes.

Give den blinde synet igen

Legenden vil herefter vide, at han helbredte fangevogterens blinde datter og gjorde hende seende igen. Han skrev hende et brev d. 14. februar 269 og underskrev det ”din Valentine”. Herefter blev han henrettet.

I 493 gjorde pave Gelasius d 14. februar til Valentines dag.

De unge elskendes helgen

Valentine er helgen for unge elskende. Dagen er blevet fejret i England og Skotland siden 1600-tallet.

Mangler du en valentine?

Det er ikke alle, der har en at skrive et kort til på torsdag. Hvis man vil ændre på det, kan dette gamle vestjyske varsel måske hjælpe:

"Vil en pige vinde en karl, tager hun et Æble, hvori hun skærer et kors og lægger det i sin venstre Armhule, saa der trænger sved ind i Æblet. Spiser han det, vil han løbe efter hende".

Happy Valentine <3 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
967 andre er allerede tilmeldt