Blog
2   43

Viggas debatindlæg

Abonner på nyt om Jans frikvarter i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Når børn og unge mennesker skriver debatindlæg. Så skal man læse det. Det giver stof til eftertanke. Og Viggas debatindlæg, var et af dem, som fangede mig. Min tanke var, da jeg læste det, lad børn være børn.

Vigga beskrev meget flot, hvordan hun oplevede sin skoledag. At gå i 4. klasse og gå i skole til 15.15 var meget hårdt. At have skoletid 33 timer om ugen og 2 timer til lektier gør, at hun bliver træt. Det vigtigste spørgsmål hun stiller i 

https://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art7022469/Jeg-har-ramt-muren-i-skolen-giv-mig-mere-tid-til-mig-selv

Artiklen fortsætter under banneret

Kære Vigga.

Du har skrevet et fantastisk flot læserbrev. Gid jeg kunne have skrevet det, da jeg var 10 år. Måske er grunden, at du har så mange timer i skolen. Måske er det fordi, at dine lærere stiller nogle gode faglige krav til dig. Du er meget dygtig. Helt ærligt, så tror jeg dog, at du kunne have skrevet lige så godt, selv om, du ikke havde haft så mange timer i skolen. Jeg kan se, at du har skrevet med hjertet. Tak for det.

I sin tid var der nogle politiske partier, som satte sig ned. De havde fået nogle ideer. Blandt andet, at forbedre elevernes færdigheder i folkeskolen. Deres tanke var, og er, at man kan lære mere, hvis man har flere timer. Lidt lige som, når man fylder benzin på sin bil. Jo længere tid man fylder benzin på, jo mere vil der være i tanken.

Jeg er lærer og kender selv til de tanker, som du beskriver. Jeg ser trætte elever hver dag. Efter klokken 13.00 er det meningsløst, at tanke mere benzin på bilen. For eleverne er trætte. Så jeg synes også I er for meget i skolen. Nu kommer den voksne og mere kedelige del. Politikerne er ved at forstå, at folkeskolen ikke virker efter hensigten. De har lavet nogle justeringer, så de små elever kan få 3 lektioner færre om ugen. Fra 4. klasse og opefter, så kan man MÅSKE få lov at få fri i nogle få lektioner. Men det skal bestemmes ude i kommunerne. Og det kommer nok til at ske. Men det kan betyde, at du kommer til at savne nogle af dine dygtige lærere. For kommunerne har ikke så mange penge og sparer rigtig mange penge på folkeskolen i øjeblikket.   

Grunden til, at politikerne har lavet justeringerne er dog ikke for din skyld. Det skyldes, at der snart er folketingsvalg. Og politikerne er bange for, at nogle vil stille nogle kritiske spørgsmål til deres folkeskolereform under valgkampen. Nu kan de alle sige, se vi har gjort noget. Vi har gjort skoledagen kortere.

Det ville svare til, at jeg tog 10 stykker af hver af mine børns fredagsslik og kaldte det min fredagssliks-reform. Selvfølgelig ville de blive sure, for de fik kun 15 stykker hver fra start. Nu har jeg så tænkt grundigt over det og valgt at give dem 1 stykke tilbage. Så er alle glade. Jeg er glad. Men det er mine børn ikke. Men i stedet kan jeg nu gå ud og sige til mine naboer, at jeg har givet dem noget tilbage.

Kære Vigga.

Jeg håber, at du vil skrive flere breve. For kun sådan kan politikerne forstå, at der er noget, som du er rigtig træt af. Du skal vide, at vi er mange lærere, som holder med dig. For vi kan godt se problemerne i folkeskolen. Og nej, jeg tror ikke, at de få timer som bliver taget væk, vil hjælpe ret meget på din træthed. Håber alt det bedste for dig.  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ