Blog
0   12

Homoer og kristendomskundskab

Abonner på nyt om Hans Krab Koed i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Marie Krarup skriver i dag i Religion DK. følgende: "Sagen om vielse af homoseksuelle par er en anden sag, hvor det er gået helt galt. Mange præster har ikke fattet, at det at sige nej til at vie to af samme køn ikke er det samme som at være imod homoseksuelle. De er selvfølgelig Guds børn som alle andre. Men det betyder jo ikke nødvendigvis, at de kan skabe en familie.Her er der så mange præster, som har lavet sagen om til en sødsuppefortælling om, at alle kan blive viet, fordi Gud elsker dem. Og dermed skaber de et fjendebillede af os, der er imod, som om vi ikke mener, at Gud elsker de homoseksuelle."

https://www.religion.dk/marie-kraup?fbclid=IwAR3Vy98yPYcw2EoGEvd_fSFlm9rdu7NQVFLDPszRPP40fZ5GdW46dwVcrQM

Det er på høje tid, vi får gjort op med den gængse fundamentalistiske famileforestilling, mange mene bibelen repræsnterer.

Al den stund de fleste af os ikke er fundamentalister, burde det slet ikke være nødvendigt. Men det sidder åbnebart så dybt i vores DNA, at vi glemmer, at vi slet ikke i praksis overvejer, at der er et stort modsætningsforhold mellem vores eget liv, og så den måde vi tænker om biblen på.

Det er vigtigt, at vi som religionslærere selv tager initiativ til at stille os normkritisk over for den traditionelle biblske patriakalske familie.

Artiklen fortsætter under banneret

En familietype som næmest slet ingen kvinder hylder i dagens Danmark; nok heller ikke Marie Karup. Men når det kommer til en afvisning af homofamilien, så er bibelen tilsyneladende praktisk at henvise til. Dette er gift for kristendommen, at der stadig er folk, der som Marie Krarup misbruger biblen til et korstog mod ligestilling og åbenhed mod al anden sexualitet end heteronormen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.112 andre er allerede tilmeldt