Blog
0   2

På knæ for Bibelen

Abonner på nyt om Hans Krab Koed i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Sådan sagde Indre missions formand, Vilhelm Beck i 1896 Det er dog ikke min hensigt med dette opråb at opfordre til en bogstavelig læsning af biblen, snarer en opfordring til at bruge bibelen som udgangspunkt i kristendomskundskabsundervisningen

Tilbage til Bibelen

Et væsentligt grundlag for vor kultur og værdier undervurderes i nutidens undervisning i Folkeskolen. Jeg har lige haft en masse studerende i praktik i Kristendomskundskab. Deres emner var Det gode liv, had og kærlighed, jealousi, mobning, kærlighed og alt andet godt i den boldgade. Det handler om relationsarbejde, inklusion og identitet. Altsamen noget mine studerende tænker er fint for udgangspunktet et området Livsfilosofi. Det første af 4 områder i faget kristendomskundskab.

livsfilosofi og etik

bibelske fortællinger

Artiklen fortsætter under banneret

kristendom

ikke-kristne religioner.

Bare så mærkeligt, at udfangspunktet aldrig er bibelske fortællinger, endsige kristendommen.

Jeg spøger altid mine studerende, om de ikke bruger bibelen, og det varer lang tid, før vi når frem til, at de lige nævner den barmhjertige samaritaner.

Det er simmpelthen ikke godt nok. Det må der laves om på. Lisvfilosofi og etik skal og bør ikke længere være udgangspunktet. Uden bagrund og balast bliver etikken til et postulat uden tyngde og betydning. Eleverne bør igen lære at arbejde med bibelen, at tage udganspunkt i de gode fortællinger fra GT og NT.

Med Løgstrup i hånden kan vi med rette kritisere dette evindelige relationsarbejde med hans tanker om urørlighedszone og sørge for, at det faglige stof bliver en "buffer*" mellem lærer og elev 

* med tak til Lene Wagner: Relation og fag i skolens undervisning – to sider af samme sag. Kvan nr 111

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.112 andre er allerede tilmeldt