Blog
0   9

Så laver vi lige lidt om på det. Igen og igen og…

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


I sidste uge faldt en ny aftale om folkeskolen på plads. Umiddelbart ser det ikke ud til, at der er der sket de store forandringer.

Fra 0-3 klassen skal eleverne gå lidt mindre i skolen. Børnene skal have deres legetid i SFO tilbage. Det kan vi kun glæde os over alle sammen.

Det er blevet lidt nemmere at lave understøttende undervisning om til to- lærer-ordninger, så der er mulighed for at resten af eleverne kan gå lidt før hjem.

Artiklen fortsætter under banneret

Mere faglighed

Der skal mere faglighed ind i undervisningen. Eleverne skal have lidt mere tysk i 5. klasse, billedkunst i 6. og historie i 9. Jeg har snakket med et par sproglærere, og hvis de kunne bestemme, skulle der meget mere sprogundervisning på 9.årgang. Da tyskundervisningen blev indført i 5. klasse, blev timerne hentet fra 9. klasserne, som derved bare fik lidt mindre tysk undervisning. Hos os har 9. klasserne 1½ time engelsk om ugen, som sproglærerne mener er alt for lidt. Historie har eleverne i forvejen, så det lugter langt væk af et DF-fingeraftryk, når man vil indføre mere historie i 9. klasse. Ligesom den ekstra kristendomstime, som for år siden blev indført i 2. klasse, men som måske var bedre at konvertere om til naturfag.

Nye sparerunder

Men de justeringer, der er kommet i denne omgang, handler kun om eleverne. I Ikast-Brande kommune er der endnu engang sparerunde og alle lærerne får hævet deres gennemsnitlige undervisningstid fra 750 til 770 timer næste år. Så vi kommer endnu engang til at løbe lidt stærkere, eller forberede os lidt mindre, eller finde de lette løsninger med mere computer baseret numse-til – bænk undervisning.

Endnu en opsigelse

Lærer og tillidsrepræsentant Birgitte Nørgaard fra Nørre Snede skole sagde sin stilling op i samme uge. Med sin opsigelse sendte hun et brev med overskriften:” Jeg slår i bordet, så det kan høres de rigtige steder”. Birgitte Nørgaard siger ikke farvel til folkeskolen, men har fundet arbejde i en anden kommune. vafo.dk/ikastbrande/Skolelaerer-Jeg-slaar-i-bordet-saa-det-kan-hoeres-de-rigtige-steder/artikel/590386?fbclid=IwAR3Bg0LesGmYKitzrAAMzx0hGNzmtkhfmWgwyg-mlxDJyOVVwzNu5-CFpiE


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.327 andre er allerede tilmeldt