Blog
0   12

Den gyldne regel og trivsel i 2. klasse

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Nogle gange er man nødt til at tænke hurtigt for at nå det hele. Især når der er omlagte dage på skemaet.

På vores skole har vi, som tidligere beskrevet her på bloggen, en lokal læseplan skabt at lærerne selv ud fra de gældende kompetencemål og -områder.

Under anden klasse står der, at man skal have om den gyldne regel, og at man skal have et etikemne. I planen er der foreslået emnet: Hvad er en god ven?

Den manglende tid.

Det næste undervisningsforløb skulle forberedes, og kollegerne på årgangen var klar. Bedst som de var i gang, var der en, der kom i tanke om, at der jo også var trivselsdag i den uge og et idrætsstævne. Som så mange gange før kunne tiden ikke slå til.

Artiklen fortsætter under banneret

En dyd ud af nødvendigheden

Før sukkene blev alt for dybe, var der en, der var hurtig. Trivselsdag, den gyldne regel og forløbet om at være en god ven kunne kobles sammen.

Materialer

Forberedelsen tog udgangspunkt i de materialer, de havde til rådighed: Biblen i boksen, Gyldendals fagportal og Red Barnets trivselsmateriale, sidstnævnte er gratis tilgængeligt på nettet.

Forløb

Forløbet kom til at gå på to ben. I den ene del talte man om ”en hjælpsom mand”, og hvad den gyldne regel er for noget. Begreberne lignelse og næsten og blev berørt. I den anden del brugte man trivselsmaterialet til at stille spørgsmål. Hvad skal man gøre her, for at gøre pigen glad? Hvorfor tror du, drengen løber væk? Skal man tage ham med i legen, selv om man ikke plejer at lege sammen?

Børnenes regler

Til sidst lavede børnene deres egne udsagn om, hvad man gør på vores skole for at alle skal have det godt. De hænger ude i fællesområdet, så vi kan se og huske dem. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
967 andre er allerede tilmeldt