På rådhuset i Hvidovre skal politikerne tage stilling til forvaltningens forslag om at spare knap 11 millioner kroner på specialundervisning.

Hvidovre står over for en tocifret millionbesparelse på specialundervisning

Ifølge en økonomisk fremskrivning får specialundervisningen i Hvidovre et merforbrug på knap 11 millioner kroner i 2019, skriver Hvidovre Avis. Forvaltningen foreslår blandt andet, at der sker en "tilpasning af økonomi i egne specialundervisningstilbud" for knap fire millioner kroner svarende til 7,7 fuldtidsstillinger. Formand for Danske Handicaporganisationer i Hvidovre, Grethe Conrad Jørgensen, er chokeret over de besparelser, der lægges op. ”At man ser sig nødsaget til på grund af en tilsyneladende forfejlet økonomistyring og underbudgettering at afskedige personale og tildele færre inklusionsmidler til skolerne vil ramme en meget begrænset og sårbar gruppe af børn og unge i skolesystemet - det er grotesk”, siger hun.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvidovre Avis: 11 mio. kroner spares på skolebørn med diagnoser