Blog
0   3

Atypical

Abonner på nyt om Børn med autisme i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vi møder alle et medmenneske med autisme, vi undres og forstår ikke altid hinanden, men viden fremmer forståelsen. Vi kan tilegne os viden på mange niveauer, Atypical er ligetil for alle.

Netflix serien ”Atypical” er en ungdomsserie, hvor hovedpersonen Sam Gardner har autisme. Igennem to sæsoner lærer vi Sam, og hans familie at kende. Vi lærer om autisme, men også hvordan autismen påvirker familien, og præger deres fælles udvikling.

Serien fortæller gennem humor og viden, om livet med autisme i et amerikansk hjem i Connecticut. Sam er en normalt begavet ung mand med autisme. Han bor sammen med sine forældre Elsa og Doug, og storesøsteren Casey. Vi følger Sam i High School, med veninden Paige, på job i elektronikbutikken med vennen Zahid, der altid har et godt råd, i fritiden, med familien i deres hjem, og vi er med til Sams konsultationer hos psykologen Julia.

Artiklen fortsætter under banneret

Sam har en særinteresse for Antarktis og i særdeleshed for pingviner. Han bruger sin særinteresse til at finde ro, når verden omkring ham bliver for uoverskuelig, og han stresses.

Serien viser os ind i søsterens Caseys liv, med en bror der har autisme. En stærk søster, der støtter sin bror og ofte må vige i forhold til hans behov. Vi følger hendes teenageliv med kærester og skoleskift.

Forældrene udfordres, da far og mor takler Sams autisme på forskellig måde. Mor tilsidesætter alt, fordyber sig i autismen, går i fokusgrupper, støtter og hjælper hvor hun kan. Far er mere reserveret, holder sine følelser tæt på kroppen, og har det sværere med at forholde sig til autismen. Vi følger forældrenes frustrationer, sorg, sidespring og kampen for at finde sammen igen. Vi følger deres fælles rejse for at støtte Sam, og fortælle omverdenen om de misforståelser, som mennesker med autisme bliver mødt med.

Atypical er en let forståelig og humoristisk ungdomsserie, der fortæller om autisme. Serien sætter fokus på de vanskeligheder, som unge mennesker med autisme møder, når de som alle andre unge skal finde sig selv og deres plads i samfundet. Sams vej mod selvstændighed er udfordrende og kompliceret, men han overkommer mange forhindringer, fordi han er ærlig, åben, ser detaljen og det enkle i verden. Noget vi alle kan lære af.

Serien kan ses af alle, men den er perfekt, at se sammen med sin teenager. Den er med til at give en forståelse for mennesker, der tænker på en anden måde end os neurotypiske. Ca. 1 % af befolkningen har autisme, i den danske folkeskole er det ca. 6.750 børn og unge.

At lære om autisme og dermed forstå, foregår på mange niveauer. Atypical rammer vores følelser, den får os til at grine, græde og dermed til at tænke og blive klogere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.439 andre er allerede tilmeldt