Blog
0   9

Samtidskunst som metode i billedkunst

Abonner på nyt om Christoffer Cold-Ravnkilde i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Billedkunstfaget er for styret af materialevalget.

SAMTIDSKUNST SOM MEDTODE I BILLEDKUNST

”To tredjedele af processen bag et kunstværk, ligger før man sætter en streg på papiret, eller et penselstrøg på lærredet” citat Thomas Fos til 8.klasse

Billedkunstfaget er for styret af materialevalget. Hvert forløb begynder med materialet. Skal vi male, tegne lave collage eller skulptur? Jeg oplever at der er en kløft i mellem, det vi underviser i og den kunst vi ser i vores samtid. Vi bør arbejde med at udtrykke holdninger og følelser om relevante emner, og arbejde mere som visse samtidskunstnere gør. Hvis faget skal op i udskolingen, og tages seriøst sammen med dansk og matematik, bør vi arbejde med mere samfundskommenterende emner. Kunst kan på sin egen måde og med sin egen faglighed, pege på problemstillinger ude i verden. Det vil skabe seriøsitet omkring faget, hvis eleverne i højere grad bruge faget til, at udtrykke deres syn, holdninger og følelser, gennem kunsten.

Et givent emne kunne vælges først, alt fra klimaforandringer, ensomhed, angst eller noget helt fjerde. Når eleverne har sat sig ind i emnet, kan de derfra vælge den bedste udtryksform. De kan se på hvordan kunstnere har arbejdet med emnet gennem tiden, og særligt på hvilke emner samtidskunstnere, vælger at arbejde med. Dette kan inspirere eleverne, til at arbejde mere seriøst med værkerene. Lærerne kan sætte de benspænd de ønsker, og selvfølgelig undervise i diverse teknikker, for at nå frem til det ønskede udtryk.   

Artiklen fortsætter under banneret

”Jeg er ligeglad med hvad I maler, bare I synes, at det er et vigtigt emne I maler om” citat John Kørner – til 8.klasse


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.674 andre er allerede tilmeldt