Anmeldelse

The Move

Yes! Storyline er tilbage

Endelig er storyline tilbage. Nu i digital forklædning. Som lærer findes der ikke ret meget bedre end at opleve, at det er umuligt at sparke eleverne ud til frikvarter. Blot fordi de er dybt engagerede i deres læring.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til jer, hvor begrebet storylinemetoden ikke lige ringer, får I lige en opdatering: Storyline er en projektorienteret undervisningsmetode, som blev flittigt anvendt ikke mindst i forbindelse med projektuger for 10-15 år siden. Storyline kan beskrives som en række tematiske, problemorienterede undervisningsforløb i en fremadskridende historie.

Fakta:

Titel: The Move

Forlag: www.themove.dk

Den rene storyline er bygget op omkring en historie – en rammefortælling – som elever og lærere er med til at udfylde i fællesskab. Oftest konkretiseres historiens univers med bygning af en model af det sted, hvor historien udspiller sig. Historien får liv gennem personer, som eleverne er med til at definere. Hvilke egenskaber og karakteristika skal vores personer have? Sammenhængen mellem tid, sted og personer skaber tilsammen storylinens univers.

Storylinen udfolder sig gennem hændelser og åbne spørgsmål. De åbne spørgsmål – kaldet nøglespørgsmål – driver historien frem og sikrer fokus på det fagfaglige indhold, som der skal arbejdes med.

I TheMove er den første historie bygget op omkring jagten på USS-742. USS-742 blev skudt ned i Thailandbugten i Sydøstasien under anden verdenskrig med en stor last af det pureste guld. Eleverne skal gennem navigationsøvelser lokalisere skibets beliggenhed. Og nu går jagten på at få fingrene i guldet.

Eleverne skal i første episode blandt andet arbejde med måling, målestoksforhold, resume af film- og lydklip på engelsk, primitiv navigation med videre. Faglige elementer fra undervisningen i matematik, engelsk og fysik/kemi 6.-10. klasse, som TheMove primært retter sig mod.

Alt i alt rigtig spændende og vedkommende projektorienteret undervisning, hvor elevernes kompetencer bruges i en vedkommende kontekst. Som lærer og skole er der dog to væsentlige overvejelser, inden man begiver sig ud på de syv favne vand. Jagten på USS-742 er estimeret til 60 lektioner, og prisen for et års skolelicens er 5.995 kroner. Det vil sikkert afholde en del fra at benytte sitet, at man skal afsætte to hele projektuger til arbejdet. Mon ikke næste udgave tager højde for dette.