Julen er over os

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi på redaktionen har set frem til juletiden, hvor vi traditionen tro har været ude i det elektroniske snevejr for at finde nogle gode julesider. Desværre er der ikke de store nyheder, men julen er som bekendt traditionernes tid, hvilket synes at afspejle sig i udvalget af julesider på Internettet. Af de mere kuriøse nyheder skal nævnes 'Pulekalenderen', der ikke overraskende er udviklet i samarbejde mellem Zentropas farverige direktør Peter Aalbæk Jensen og Netportalen Jubii. Pulekalenderen er rent teknisk interessant, fordi den benytter sig af levende billeder (streaming video), mens det på indholdssiden blot skal nævnes, at Simone fra Stripperkongens piger, som Peter Aalbæk Jensen i øvrigt ser som Avedøres svar på Mae West, er hovedperson i Pulekalenderen. Derfor er der god grund til at frygte, at 24. låge i Pulekalenderen vil overlade lige så lidt til fantasien, som førnævnte doku-soap-serie gør. Kalenderen har premiere den første december på www.jubii.dk.

Der er heldigvis andre mere undervisningsegnede julesider, som vi har listet op nedenfor:

http://www.sa.dk/lak/saxo/jul/

En af dette års bedste julesider. Omkring første december åbner arkivets julesider for alvor med blandt andet historisk julemad, nissens og julemandens historie, 1700-tallets julestue og julehistorier fra arkivernes hylder.

Man kan - allerede nu - sende spørgsmål om Julens Historie til Ri(g)sarkivarens julespørgekasse. Svarene kommer på Nettet, og de bestræber sig efter sigende på at besvare så mange spørgsmål som muligt.

http://www.jul-i-danmark.dk/.

Jul i Danmark vil igen i år være et hit med blandt andet juleleksikon, julebag, julesange med videre.

http://www.folkekirken.dk/leksikon/julekrybber/

En ikke helt ny side på Nettet, men i sandhed en klassiker. Læs om og se billeder af den krybbe, hvor ikke bare kristendommen, men også juletraditionen fandt sit udspring.

http://www.julenet.dk/99/index.htm

Julenet er en seriøs side med alt, hvad julehjertet begærer.

http://www.netby.net/Oest/Phobosvej/Julesiden/

Netby har igen i år en juleside. Her er skabt en lille by, hvor man kan besøge nisserne, læse om juletræets oprindelse med videre.