Blog
0   14

Lanterner og kyndelmisse.

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I anledningen af at dagene bliver stødt lysere, har 5. klasse skabt fine lanterner i metal og pil med transparent papir.

Kyndelmisse

Vi havde slukket det elektriske lys i trappeopgangen og i fællesrummet. Der var helt mørkt, bortset fra små og store lanterne der lyste flagrende med de levende lys. De lyste vejen for de yngste elever den morgen. Fra garderobe til fællesrum.

“Eeeeej”, “Uuuuuh” og “Hvor er det hyggeligt” kom fra flere elever og forældre. Trappeopgangen emmede af hygge og spænding.

Til morgensang var det elektriske lys stadig slukket. Lanterne lyste for os, en anden lygte pegede på Peter, imens han roligt fortalte om kyndelmisse.   

Artiklen fortsætter under banneret

Lanterner

For på lørdag er det kyndelmisse. Og i den anledning, og at dagene bliver stødt lysere (dagen er i skrivende stund tiltaget med 1 time og 33 minutter!), har vi i håndværk og design skabt fine fine lanterner. I 5. klasse. Den ene klasse har arbejdet med metal med Katrine, den anden i pil og transperant papir med Helle. Processen har været enkel og meget værdifuld.

Vi brugte i alt 3 gange på at skabe lanternerne. 6 timer.

 

Lanterner i metal:

Materialer: tykke og tynde søm og bor. Metaldåser. Papir og blyant. Tråd og perler, hvis ønsket.

Værktøj: Hammer og skruemaskiner.

Processen:

I de første timer lavede eleverne skitser over den valgte metaldåse. Jeg havde eksempler med, der skulle inspirere eleverne.

I de efterfølgende timer blev skitser sat på metaldåser med tape, og elever valgte hvordan hullerne skulle laves. Med hammer og søm eller skruemaskine og bor? 6 elever deltes om en maskine. Afslutningsvis kunne elever sætte en snor i toppen, hvis de ønskede at den skulle hænge.

Lanterner i pil og papir:

Materialer: Pil, malertape, madpapir, tapetklister og maling, hvis ønsket.

Værktøj: Gode grensakse.

Proces: 

I de første timer skabte eleverne stillads til lanternen af klippet pil og malertape.

I det næste beklædte eleverne stilladset med madpapir med tapetklister. Afslutningsvis blev de dekoreret med maling og silkepapir.  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.090 andre er allerede tilmeldt