Blog
1   12

New kid on the blog

Abonner på nyt om Bob og hans skole i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Dette er mit første indlæg på min helt nye blog, ”Bob og hans skole”. Det er her jeg vil byde jer ind i mit lille rum af krøllede tanker og småprovokerende input til hverdagen. Men hvad skal der mon ske her på bloggen?

Jeg vil gerne have din mening til hvad denne blog skal handle om, men først måske en lille indledning.

Hvis du ikke lige kender mig eller ikke kan huske mig, så kan jeg kort begynde med at fortælle, at jeg i 2009 begyndte på læreruddannelsen og kort derefter blev involveret i studenterpolitik. I 2013 blev jeg valgt som formand for Lærerstuderendes Landskreds. Det var dagen inden overenskomstforhandlingerne blev flyttet over i forligsinstitutionen og det helt store drama dengang begyndte. Det betød at min første dag på arbejde som formand bl.a. gik med at sidde 3 timer i Radio24Syv og kommentere på forligsforhandlingerne. Derfra gik det stærkt – alle medier ville dengang spille de gamle sure lærere (repræsenteret af Anders Bondo) ud mod fremtidens lærere, de nye kræfter – som jeg blev repræsentant for. Da OK13 og efterfølgende skolereformen– for politikerne – netop handlede om, at skabe fremtidens skole, så kom jeg meget i medierne og skulle fortælle hvad vi lærerstuderende mente om folkeskolen og alt muligt andet. Jeg havde en fantastisk bagland af aktive studerende og vores politik var gennembearbejdet, så det var faktisk ikke så svært at drible rundt i tv2news, deadline, debatten osv. Og uheldigt for medierne så var jeg sjældent særlig uenig med Anders og lærerne, for sjovt nok havde vi det samme udgangspunkt om, hvad der gør en god skole.

Nå, spol frem til i dag.

Nu har jeg arbejdet som lærer i nogle år og fået prøve den der ”virkelighed” af, som i vores praktikker altid blevet udtalt, som noget helt andet end det vi lærer på læreruddannelsen. Og ja, virkeligheden er logisk nok anderledes end teoribøgerne, men det betyder ikke, at vi ikke skal forholde os til viden, teorier og forskning. At man har været lærer i x antal år betyder ikke at man ikke kan blive bedre. Det jeg gerne vil med den her blog er, at skabe mere debat på folkeskolerne i det ganske land. Men nu står jeg ikke med et stort bagland og et politikpapir i hånden. Nu står jeg her, helt alene og er bare mig. Hvem vil mon høre på mig og hvad skal jeg sige noget om?

Artiklen fortsætter under banneret

Med udgangspunkt i det jeg oplever, hører fra venner (som sjovt nok ofte er lærere) og selvfølgelig de store aktuelle politiske sager om skolen, så vil jeg prøve at skrive nogle indlæg, som forhåbentlig giver jer læsere lyst til at tage snakken videre på lærerværelset. Jo mere vi diskutere tingene, desto bedre lærere bliver vi. Men hold nu en god tone derude.

Og nu vil jeg så gerne have din hjælp. Har du ideer til konkrete ting i hverdagen som lærer (eller forældre, hvis du er en sådan en og har sneget dig herind), som jeg skal forholde mig til og skrive om? Jeg tager vildt gerne imod input og ideer... og lad os så komme i gang.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
299 andre er allerede tilmeldt