Blog
2   14

Kære sproglærer, hvor går du hen?

Abonner på nyt om Nationalt netværk af skoletjenester i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Sammenlignet med andre fag ligger sprogfagene absolut på en sidsteplads, når vi taler om hvor mange undervisningstilbud, der findes på de danske museer. Det er faktisk lidt af en opgave at støve eksempler op. Og det rejser spørgsmålet, hvis sproglærerne ikke bliver budt inden for på museerne, hvor går de så hen i den åbne skole?

Allerede tilbage i 2016 lavede Nationalt netværk af skoletjenester en kortlægning af skolernes brug af museer og andre eksterne læringsmiljøer, som tydeliggjorde, at undervisningsforløb til sprogfagene - engelsk, tysk, fransk, spansk var meget ringe repræsenteret på museerne *. Engelsk, som trods alt er et relativt stort fag i folkeskole, var kun repræsenteret på 2 % af de statsanerkendte museer, lagt sammen med andre eksterne læringsmiljøer dog op til 10 % af de adspurgte institutioner. Søger man i den nationale åben skole portal skoletjenesten.dk finder man enkelte eksempler på tysk undervisning naturligt nok i de sønderjyske kommuner, og i den anden ende af landet i Hjørring har de et English House, hvor man tilbyder undervisningsforløb til alle alderstrin.

Er det fordi, I sproglærere bruger de samme steder som andre fag gør og bare taler fremmedsprog under jeres besøg? Samarbejder I med virksomheder, turistforeninger, rejsebureauer, internationale organisationer eller et helt fjerde?

Jeg kunne godt tænke mig at vide mere om hvad, og hvor man går hen. Jeg er også nysgerrig på, om der måske er et behov for at udvikle forløb mere målrettet sprogfagene i forhold til åben skole.

Nogen der vil give et bud på det?

Artiklen fortsætter under banneret

Kilde:

* Skolers brug af undervisningstilbud på kulturinstitutioner og eksterne læringsmiljøer, Nationalt netværk af skoletjenester 2016, Fig.12, s. 24. Et link til kortlægningen HER

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.597 andre er allerede tilmeldt

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
889 andre er allerede tilmeldt