Blog
0   4

It's showtime!

Abonner på nyt om Peter Plambøck Jørgensen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

En hyldest til Kaj og Andrea

Jeg sad forleden sammen med min datter på snart 4 år og så Kaj og Andrea. Det gik undervejs op for mig, at underholdningsværdien var stor for begge parter. Da Jeg spurgte hende hvorfor de midaldrende barnlige dukker var sjove, svarede hun uden tøven, at for Andreas vedkommende var det hendes evige prinsessedrømme, medens Kaj var sjov, fordi han til tider næsten ikke kunne rumme sine problematiske følelser i sin lille grønne krop.

At der ikke er nogen udløbsdato på underholdningsværdien, skyldes selvfølgelig de to hovedrolleindehaveres personligheder, men derudover handler det også om det, man indenfor danskfaget kalder ”den tredje dims”. En genstand af stor betydning, hvis man skal forstå budskabet i en film. 

Det specielle ved Kaj og Andrea er at dimsen ikke er en genstand men en person. Povl Kjøller og hans efterfølgende reinkarnationer har alle haft en vigtig rolle som igangsætter og vejleder, når det gælder de to tøjdyrs eventyrlige aktiviteter…..og så er der selvfølgelig sproget og musikken.

 

Artiklen fortsætter under banneret

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.668 andre er allerede tilmeldt

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
756 andre er allerede tilmeldt