Blog
14   41

Jeg bliver målløs, frustreret og vred

Abonner på nyt om Folkeskolens naturfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Regeringens stresspanel har anbefalet at lukke Forældreintra. Undskyld hvad? Vores mulighed for at kommunikere med forældre om deres børns skolegang – skal det lukkes?

I disse dage er debatten i koge om Forældreintra. Dette medie stresser forældre. Vi skal lige slå fast, at Forældreintra er lærerens måde at kommunikere med forældre på. (Medmindre man ringer eller holder møder). Et site med oplysninger om sit barns skolegang -skemaer, telefonnumre, ugeplaner, lektier, kontaktbøger, mails, elevplaner osv. Og dette skal lukkes !!!

Something is rotten in the state of Denmark

Hvis man som regeringens stresspanel i ramme alvor kan forslå at lukke for denne mulighed mellem skole og hjem, så er det tid til at læse folkeskolens formålsparagraf.

§ 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder…

Artiklen fortsætter under banneret

§ 2 Stk. 3. Elever og forældre samarbejder med skolen om at leve op til folkeskolens formål.

Vi skal samarbejde – uden kommunikation? Eller via den gamle håndskrevne kontaktbog …

Hvis nu denne stressede forældregeneration begynde med at slette deres apps til sociale medier, glemte deres selvoptagethed og brugte denne tid og energi på deres børns skolegang – så ville stressniveauet nok falde.

Erfaringen taler

På vores matrikel skal vi – som forældre forholde os til Forældreintra, Daycare, VIGGO (efterskolernes Forældreintra) og gymnasiets Lectio. Der er en del at holde styr på, men det er jo en del af gamet med børn og unge mennesker.

”Meddelsesforurening”

Lad os i stedet for bruge denne debat til at diskutere, hvad Forældreintra skal bruges til. Der er ingen tvivl om, at der kommer beskeder ud – som nogle forældre finder uvedkommende.

De enkelte skoler, skolebestyrelser, klasser må have Forældreintra på deres dagsordner. Som alt andet skal dette medie bruges konstruktivt, og ”meddelsesforurening” skal undgås.

 

Kære Stresspanel

I skal slå op i cirkulæret for ”sund fornuft”. Selvfølgelig kan vi ikke lukke hverken Forældreintra eller Aula. Vi kan derimod få en frugtbar dialog om, hvordan vi bedst muligt kommunikere mellem skole og hjem.

Venlig hilsen

Mette Mellerup

Mor til 3 og folkeskolelærer = stor forbruger af Forældreintra.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.691 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.080 andre er allerede tilmeldt